ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Eylül 2014 Pazartesi 17:40

O'nun eşi sadece "iyi günde" var

Onun eşi sadece "iyi günde" var

Diyarbakırlı 68 yaşındaki Emin Eroğlu, 5 yıl önce sağ ayağını kaybettiği için çalışamaz duruma geldi. Eşi tarafından sokağa atılan Eroğlu’nun bakım ücretini ise ailesi her ay düzenli olarak almaya devam ediyor.


Diyarbakırlı 68 yaşındaki Emin Eroğlu, 5 yıl önce sağ ayağını kaybettiği için çalışamaz duruma geldi. Eşi tarafından sokağa atılan Eroğlu’nun bakım ücretini ise ailesi her ay düzenli olarak almaya devam ediyor.

Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Emin Eroğlu, 2009 yılında sağ ayak parmağında şişkinlik gerekçesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti. Kısa süre sonra şişkinliğin kangrene dönüşmesiyle Eroğlu’nun sağ ayağı bileğinden kesildi. Hastalığı gittikçe kötüye giden Eroğlu’nun daha sonran sağ dizi kesildi. Ailesi tarafından dışlanan ve bakıcı maaşı alınan Eroğlu, sokağa terk edildi. 2,5 yıldır sokaklarda yaşamaya başlayan ve arkadaşından ödünç aldığı akülü tekerlek ile mendil satan Eroğlu, yetkililerden yardım bekliyor.

İHA muhabirine konuşan Emin Eroğlu, cezaevine girip çıktıktan sonra esnaflık yapmaya başladığını ve o işten sonra ayağından rahatsızlandığını söyledi. Eroğlu, “Ailemle sağlıklıyken mutluydum. İş yapamaz duruma geldim. 4 kez ayağımdan ameliyat oldum. Mendil satıyorum. Bir kızım ve oğlum var ne yazık ki beni kabul etmediler. Sokaklarda yatmaktayım. Hava güzel olursa parklarda uyurum. Yoksa hastane ve başımı sokabileceğim bir yerde uyuyorum. Akülü olarak bindiğim araba arkadaşımın. Arkadaşım hastalığından dolayı şuan hastanede tedavi görüyor. Hastaneden çıktıktan sonra arabayı benden alacak. O zaman ne yapacağım bilmiyorum. Önümüzde kış ayı var ne yapacağım bilemiyorum. Tek başıma sokaklarda 2,5 yıldır perişan durumdayım. Yetkililerden tek dileğim bir akülü araç temin etsinler bana başkada bir şey istemiyorum. Burada sattığım birkaç kuruşluk mendil ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum. 29 yaşında evladım var, ama yüzünü göremedim. Dayanamıyorum artık. Sur ilçesindeki esnafın yardımıyla ayakta durmaya çalışıyorum. Herkese sesleniyorum ailem benim bakıcı maaşımı almakta. Ama ne yazık ki yetkililer benim ailemin bana baktığını biliyor, gelip denetleseler o zaman gerçeği anlarlar” dedi.




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER