ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:41

Öğrenciler okulda yetiştirdikleri keklikleri doğaya saldı

Öğrenciler okulda yetiştirdikleri keklikleri doğaya saldı


Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gazi Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrenciler, yetiştirdikleri 20 keklik ve 10 bıldırcını, Spil Dağı Milli Parkı’nda doğaya saldı. Ekolojik dengenin korunmasına destek olmak amacıyla 2013 yılında hayata geçirilen "Doğal Yaşamı Destekleme" projesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüldü.

Öğrencilerle birlikte çok güzel bir etkinlik yaptıklarını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Öğrenciler, Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’ndan getirdiğimiz yaklaşık 40 yumurtaya güzel bir şekilde baktı. Yumurtadan çıkan keklikleri ve bıldırcınları büyüttükten sonra doğaya salıyorlar. Kıymetli öğrencilerimizin bu çalışması bundan sonra da devam edecek, çünkü bu keklikler buraya adapte olup bundan sonra kendileri yavru yapacak. Dolaysıyla öğrencilerimizin bu çalışması, Türkiye’ye örnek olacak. Doğa bilinci kitapla okutarak yetmiyor, bunları öğrencilere birebir göstererek, içinde olarak öğretmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlar artık birer doğa elçisidir, doğa dostu oldular. Onların sayesinde bizim gücümüz biraz daha artmış oldu. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazi Eğitim Kurumları Fen ve Teknoloji öğretmeni Serdal Battal ise, “2013 yılında hayata geçirdiğimiz projemize, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ikinci kez destek verdi. Manisa’da Spil gibi bir yerde böyle bir çalışmayı yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz.” diye konuştu.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER