ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 15:43

Muhtardan köyüne ikinci jest!

Muhtardan köyüne ikinci jest!

BİTLİS’in Mutki ilçesine bağlı Dağlık Köyü'nun muhtarlığını yapan ve 2 yıl önce okul yapılması için arsa bağışlayan Oktay Orbay, şimdi de köye sağlık ocağı yapılması için 6 dönüm arsasını vermek istiyor.


BİTLİS’in Mutki ilçesine bağlı Dağlık Köyü'nun muhtarlığını yapan ve 2 yıl önce okul yapılması için arsa bağışlayan Oktay Orbay, şimdi de köye sağlık ocağı yapılması için 6 dönüm arsasını vermek istiyor.

Bitlis'e 60 kilometre uzaklıkta bulunan 50 haneli 750 nüfuslu Dağlık köyünün çetin kış şartlarındaki hastaları için köy muhtarı Oktay Orbay arsa hibe etmek istediğini söyledi. Daha önce okul için 6 dönümlük arsasını veren muhtar, köye yapılacak her türlü hizmette köylü olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Dağlık köyünün 2 dönemdir muhtarlık yaptığını anlatan Orbay, köyün okul ve su sorunlarını çözdüklerini, sağlık ocağı yapılması halinde ise 6 dönümlük arsasını bağışlayacağını belirterek, "Daha önceleri köyümüzde okul problemi vardı. Okul için 6 dönümlük arsamızı bağışladık. Yetkililerimiz de sözlerini yerine getirerek, köyümüze okul inşa ettiler. Daha önceleri köydeki öğrenciler yakın köylerdeki okullara ve Mutki ilçesine giderek eğitim alıyorlardı. Şimdi köyümüzde gözümüzün önünde eğitim alıyorlar. Bu hem bizim için hem de öğrencilerimiz için iyi oldu" dedi.

Bölgede kış aylarının çetin geçtiğini, bazen günlerce köy yollarının kapalı olduğunu anlatan Muhtar Orbay, "Kış şartlarından dolayı köyümüzdeki hastaları hastaneye ulaştırmada sıkıntı yaşıyoruz. Sadece biz değil, yakınımızdaki köylerde de aynı sıkıntılar mevcut. En yakın sağlık ocağı bize 20 kilometre uzaklıkta buluna Kavakbaşı Beldesi'nde var. Biz hastalarımızı buraya yetiştirmede bile sıkıntı yaşıyoruz. Ancak köyümüze bir sağlık ocağı yapılması halinde etrafımızdaki 7-8 köy de buradan faydalanacak. Bizler de kışın çektiğimizi çilelere son vereceğiz. Bunun için ben 6 dönümlük arsamı bağışlamaya hazırım. Yeter ki köyümüze bir sağlık ocağı yapılsın" diye konuştu.


 

 
















 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER