ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 20:24

Mudanya'da engellilerden kıyafet defilesi

Mudanyada engellilerden kıyafet defilesi


Bursa’nın Mudanya ilçesinde engellilerin düzenlediği kıyafet defilesi büyük ilgi gördü.

Mudanya Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği’nin organize ettiği gelinlik ve damatlık kıyafetlerinin defilesi renkli görüntülere sahne oldu. Mudanya Düğün Salonu’nda gerçekleşen defileye Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’nin eşi Ayşe Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın eşi Gülbahar Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Danışmanı Ayhan Zenbilci ve belediye meclis üyeleri ile siyasi parti temsilciler ve engelli aileleri katıldı.
‘HERKES POTANSİYEL ENGELLİ’
Mudanya Kent Konseyi bünyesindeki Engelliler Meclis Başkanı Leyla Aydın, engellilerin sorunlarını çözmek için gayret edeceklerini belirterek, konseyde yapılan çalışmaları ve faaliyetleri anlattı. Herkesin birer potansiyel engelli olduğunu ifade eden Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı ise kentte yaşayan her bireyin Kent Konseyi’nde söz hakkı olduğunu anımsatarak, kendilerine en büyük katkıyı da önümüzdeki süreçte Mudanya Belediyesi’nin vereceğini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, defilenin amacına ulaşmasını dilerken, proje ve önerilere tam destek sözü verdi.
DEFİLE ARDINDAN EĞLENCE
Konuşmaların ardından engellilerin üzerlerinde taşıdığı gelinlik ve damatlıklar katılanların beğenisine sunuldu. Podyumda profesyonellere taş çıkaran engelliler izleyenlerden büyük alkış aldı. Defilenin ardından protokol üyeleriyle birlikte pasta kesen gelin ve damatlar, adeta düğün havası yaşadılar. Engelliler daha sonra, yerel sanatçıların müzikleriyle gönüllerince eğlenirken, elde edilen gelirin Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği’ne aktarılacağı ifade edildi.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER