ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 19:48

Mudanya zabıtasından gıda işletmelerine denetim

Mudanya zabıtasından gıda işletmelerine denetim

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı belediye ekipleri, ilçe genelindeki işyerlerinde denetim çalışmalarını sıklaştırdı.


İmalathane, fırın, pastane, lokanta, otel, berber, market ve kasap gibi insan sağlığını yakından ilgilendiren işletmelere yönelik sağlığa uygunluk ve gıda denetimlerini sürdüren ekipler, kurallara uymayan işletmelere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince cezai işlem uyguladı. Zabıta ekipleri denetimlerde satışa sunulan ürünlerin etiket ve gramaj kontrollerinin yanı sıra iş yerlerindeki yangına karşı önlemlerin yeterli olup olmadığını kontrol etti.

DENETİMLER SÜRECEK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz uygulamanın amacının halkın daha rahat ve huzurlu alışveriş yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Bu arada ilçe genelindeki kaldırım işgallerine kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eden Türkyılmaz, vatandaşların yürüyüş yolu olarak kullandıkları kaldırımlara koydukları, masa, sandalye, şemsiye ve satışa sunduğu ürünlerin kaldırılması konusundaki denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER