ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 15:47

Matematikçiler ŞUMAY'da ter döktü


Şanlıurfa Özel Çağlayan Koleji tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Şanlıurfa Matematik Yarışması'nda (ŞUMAY) başarılı olan öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Geleneksel hale gerçekleştirilen Şanlıurfa Matematik Yarışması gerçekleştirildi. Bu yıl daha kapsamlı hale getirilen yarışmada öğrenciler 120 dakikalık sınav süresince birbirinden zorlu 40 soru karşısında ter döktü. Ortaokul 8’inci sınıfların katıldığı yarışmaya kural çerçevesinde özel okul öğrencileri katılmadı. Öğrenciler sınavda sorularla boğuşurken veliler, okul yöneticileri ve öğretmenler dualarıyla onlara destek oldu.

Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi Yarışma Koordinatörü Ali Çetin, yarışmayı, öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla düzenlediklerini belirtti. Yarışmaya kent merkezi ile ilçelerden ortaokul 8’inci sınıfların katıldığını söyleyen Çetin,yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildiğini ifade etti. Çetin, şöyle devam etti: "Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi’nde yapılan sınav sonucunda sıralamada ilk üçe giren öğrencilere altın madalya, 4,5,6 ve 7’inci olan öğrencilere gümüş madalya, 8, 9, 10, 11 ve 12’inci olan öğrencilere bronz madalya verildi. Bununla birlikte yarışmanın birincisine 400 lira, danışman öğretmenine 300 lira, ikinci öğrenciye 300 lira, danışman öğretmenine 250 lira, üçünü öğrenciye 200 lira, danışman öğretmenine 200 lira, dördüncü olan öğrenciye 150 lira ve beşinci olan öğrenciye 100 lira para ödülü dağıtıldı. Ayrıca yarışmada birinci olan okula dizüstü bilgisayar, ikinciye netbook, üçüncü okula tablet bilgisayar verildi.”

Hasbibey Erkek Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arslan, matematiğin temel bilimlerin en zirvesinde yer alan geniş bir ilim olduğunu dile getirdi. Dünyanın ahenk ile hareket etmesinin matematiksel hesaplar ile açıklanabildiğini anlatan Arslan, yarışmayla öğrencilere matematiği sevdirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu ilim sahasını kabus gibi algılanmasının değiştirilmesini istediklerini belirten Arslan, "İlköğretim okulları öğrencileri arasında matematiği yaygınlaştırmalarını ve korkulu rüya olmaktan çıkartıp sevdirmelerini ve gündelik hayatta daha çok kullanılır hale getirmeyi amaçlamaktayız. Bu yarışmaların matematiği öğrenciler arasında daha çok sevdirmeye yönelik olabileceğine inanıyoruz." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER