ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 16:45

Mardin’de Dev Operasyon: 45 Gözaltı

Mardinde Dev Operasyon: 45 Gözaltı

Mardin’de aralarında Artuklu Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyonda aralarında akademisyenlerin de ulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.



Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Yolsuzluk” soruşturmasına ilişkin aralarında Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bulunduğu çok sayıda adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda aralarında üniversitenin üst düzey yöneticisi, akademisyen, öğretim görevlisi, firma sahipleri ve müteahhitlerin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için 3 otobüs ile Mardin Devlet Hastanesi’ne getirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorguları için Mardin Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yine üniversitede yapılan ihalelerde, “Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında operasyon yapılmıştı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, üniversitenin Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında arama yapmıştı. Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı’nın da aralarında bulunduğu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cd, bilgisayarlara el konulmuştu. Bu sabah yapılan operasyonun bunun devamı olduğu ileri sürülürken, şuana kadar her hangi resmi açıklama yapılmadı.

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER