ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 16:27

Makedonya, Adana'ya yakınlaşıyor

Makedonya, Adanaya yakınlaşıyor

Makedonya’da ana muhalefet partisinin tek Türk Milletvekili Enes İbrahim ve Makedonya Ufuk Derneği Başkanı İlhan Dahman, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.


Makedonya’da ana muhalefet partisinin tek Türk Milletvekili Enes İbrahim ve Makedonya Ufuk Derneği Başkanı İlhan Dahman, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Makedonya’yı ve Üsküp’ü Türkiye’nin bir parçası, bir vilayeti kadar yakın gördüklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Sizlerin oradaki varlığı bizlere kıvanç veriyor. Gostivar şehriyle Adana arasında kardeş şehir protokolümüz olacak yakında. Belediye Meclisimizde bunun kararını aldık. Yakında bir heyetle inşallah Makedonya’da olacağız.” dedi.

Makedonya’nın Üsküp şehrinde, 2 Aralık 1884’te doğan, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden biri, ünlü Türk Şair ve Yazar Yahya Kemal Beyatlı’nın evinin restore edilmesi ve müze haline getirilmesiyle de ilgilendiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, evin bulunup müze haline getirilebileceğini vurguladı. Başkan Sözlü, Makedon iktidarının Türklere bakış açısıyla ilgili bilgi aldı ve Enes İbrahim’le parlamentonun yapısıyla ilgili sohbet etti.

Yahya Kemal’in doğduğu evin bulunup, restore edilmesi, müze haline getirilmesi için işbirliğine hazır olduklarını, bunun kendilerini mutlu edeceğini söyleyen Milletvekili Enes İbrahim, "Gerek siyasi parti olarak, gerek sivil toplum örgütü olarak Makedonya’da farklı bir vizyonumuz var. Makedonya devlet bütçesinden, bu ülkedeki Türkler olarak 6-7 yıldır yararlanamıyoruz. Restorasyonlar, okulların onarımı, kitapların tercümesi ve bastırılması ile diğer sosyal-kültürel faaliyetler Türkiye’nin desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Makedonya vatandaşıyız fakat Türkiye’den her türlü desteği görüyoruz. Türkiye’ye her zaman bizim ihtiyacımız olacak. Makedonya’nın nüfusu 3 milyon ve bunun yüzde 3.85’i Türklerden oluşuyor. 123 koltuklu parlamentoda iki Türk milletvekili var. Biri muhalefet partisinden benim, biri de iktidar partisinden." diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER