ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 14:40

Mahkumlar doğayı temizledi

Mahkumlar doğayı temizledi

Adana’da 190 mahkum, Seyhan Baraj Gölü’nün kıyısını çevre temizliğine dikkat çekmek için "yengeç" adlı araç ile temizledi.


Adana’da 190 mahkum, Seyhan Baraj Gölü’nün kıyısını çevre temizliğine dikkat çekmek için "yengeç" adlı araç ile temizledi.

Adana Valiliği’nin desteğiyle, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Açık Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu ve Devlet Su İşleri’nin (DSİ) organizasyonuyla Seyhan Baraj Gölü kıyısında temizlik çalışması yapıldı. Sosyal sorumluluk etkinliği çerçevesinde Adana Açık Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 190 hükümlü sabah saatlerinde gölün kıyısına gelerek temizlik yapmaya başladı. Mahkumlar eldiven giyip temizlik için özel hazırlanmış "yengeç" ismini verdikleri temizlik yapmaya yarayan gereç ile birlikte saatlerce temizlik yaptı.

"DOĞAYA KARŞI DİKKAT ÇEKMEK İÇİN"

Adana’da bir başkomisere otomobil ile çarparak ölümüne neden olduğu için 5 yıl hapis cezası olan Mustafa Polat (26) bu cezasının 5 ayını kapalı cezaevinde yatarak geçirdikten sonra açık cezaevine geçtiğini belirterek, "Cezamın bitmesine 20 ay kaldı. Bugün bizler mahkum olarak doğanın kirletilmemesine dikkat çekmek için buradayız. Sabahtan bu yana temizlik yapıyoruz her türlü pislik doğaya atılmış. Bunların olmaması gerekiyor" dedi.

VALİ, MAHKUMLARLA ÇÖP TOPLADI

Bir süre sonra göl kıyısına Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve diğer yetkililer geldi. Vali Büyük mahkumların yanına giderek onlarla birlikte çöp topladı. Büyük, mahkumların çöp toplarken kullandıkları ve adına "yengeç" dedikleri aleti merak ederek mahkumdan onu alıp çöp toplamaya çalıştı. Vali Büyük ilk denemede başarılı olurken ikinci denemede başarısız olunca mahkum Büyük’e yardımcı oldu.

Vali Büyük daha sonra yaptığı açıklamada, cezaevi ve Cumhuriyet Savcılığı’nın yapmış olduğu etkinliğin çok anlamlı olduğunu, doğanın kirletilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yeldan ise doğanın kirletilmesinin önüne geçmek ve bir daha kirletilmemesi için sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Büyük ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan mahkumlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖĞLEYE KADAR 20 RÖMORK ÇÖP TOPLANDI

Mahkumlar sabah saat 09.00’da göl kenarında çöp toplamaya başladı. 190 mahkum infaz koruma memurlarının gözetiminde 20 römork çöp topladı. Toplanan çöplerin arasında otomobil lastiği, halatlar, balık malzemeleri, kağıt, cam şişelerin olması dikkat çekti.

Toplanan çöpler daha sonra belediyenin atık çöp toplama merkezine götürüldü.









 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER