ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 20:01

Mahalleliden baz istasyonuna tepki!

Mahalleliden baz istasyonuna tepki!

Fethiye ilçesinde mahalle arasında kurulan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini savunan vatandaşlar, eylem yaptı.


Fethiye ilçesinde mahalle arasında kurulan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini savunan vatandaşlar, eylem yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi'ndeki üç katlı bir binanın çatısında kurulan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri, bina önünde toplandı. Üzerinde, "Rahat uyku uyuyamıyoruz", "Baş ağrısı başladı moralimiz bozuldu", "İstenmeyen hizmeti kaldır başımızdan" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Müşerref Avcı, mahallede telefon görüşmelerinin aksadığı yönünde hiçbir şikayetleri yokken baz istasyonu kurulmasına anlam veremediklerini söyledi. Mahallede 100 metre arayla 5, 6 baz istasyonu bulunduğuna dikkati çeken Avcı, mevcut istasyonların ihtiyaçlarını karşılamaya yettiğini savundu.

Baz istasyonlarının sağlığa zararlarının herkes tarafından bilindiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bizim şahıs ve şirketlerle bir sorunumuz yok. Mahalle sakinleri olarak moral ve sağlık açısından çöküntüye uğradık. Uykularımız bozuldu, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığının bozulacağıyla ilgili kaygılarımız yoğunlaştı. Mahalle sakinleri son günlerde baş ağrılarından, dikkatlerini toplayamadıklarından, uyku düzensizliklerinden, cilt döküntülerinden ve halsizlikten şikayet ediyor. Bu şikayetler aile bireylerini olumsuz yönde etkiliyor."

Avcı, baz istasyonunun kaldırılması için ilgili makamlara başvurduklarını belirterek, yetkililerin kısa zamanda sorunlarına çözüm getirmesini istedi.

 "Sağlıklı yaşamak istiyoruz"

Mahalle sakini Nermin Çaylı ise spastik engelli oğlunun 12 yıldır yürümesi için uğraştığını anlattı.

Baz istasyonunun binaya kurulmasına izin veren komşularının dairesini boşalttığını ileri süren Çaylı, "Çocuğum 'Anne başım ağrıyor' diyor. Anne olarak eriyorum, bitiyorum. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Yetkililerden de bu istasyonun buradan kaldırmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Binanın çatı katına kurulan baz istasyonunun güneş enerjisi sistemi izlenimi verilerek kamufle edildiği görüldü.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER