ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 20:43

Kozan'da aşure günü

Kozanda aşure günü

Adana Kozan’da, belediye ve müftülük işbirliği ile iki farklı noktada aşure etkinliği yapıldı.



İlk etkinlik merkez Hoca Ahmet Yesevi Camisi bahçesinde düzenlendi. Cuma namazı öncesi düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi. Okunan Kuran’ı Kerim'in ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Bilal Başoğlu, Aşure gününün önemine değindi. İslam dininde Recep, Şaban ve Ramazan aylarından sonraki en faziletli ayın Muharrem ayı olduğuna dikkat çeken Başoğlu, Muharrem ayının da en faziletli gününün 10. gün olan aşure günü olduğunu ifade etti.

Programa katılan Kozan Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz ise İlçe Müftülüğü'ne ve katılımcılara teşekkür etti. Aşure gününün birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Şenöz “Toplumlar arasında bu tür milli ve manevi gelenekler ne kadar yaygınlaşırsa o toplumda ki kardeşlik, paylaşma, dayanışma da o kadar gelişir. Belediye olarak vatandaşlarımıza güzellikleri yaşatmak için, çeşitli kurum ve kesimler ile bu şekilde ile işbirliği yapmaya hazırız. Toplumumuzdaki bazı eksiklikleri tamamlamak adına Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk’ün talimatıyla, yakında bay ve bayanlara yönelik Kuran Kursu ile okuma yazma kursu da açacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardında din görevlilerinden oluşan ilahi gurubu, davetlilere mini bir konser verdi. Hoca Ahmet Yesevi bahçesinde gerçekleşen ilk program topluca yapılan duanın ardından son buldu.

İkinci program ise cuma namazı sonrası tarihi Hoşkadem Camisi önündeki alanda gerçekleşti. Burada da vatandaşlara aşure ikram edildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER