ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2024 Salı 19:22

Koca Seyit’i anlatan oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Koca Seyiti anlatan oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı.


BALIKESİR (CİHAN)- İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Koca Seyit” isimli oyunu Edremit’te 4 bin kişi izledi. İzleyicisi ile 5 seansta buluşan ve Çanakkale kahramanı Koca Seyit’i anlatan oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
        Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın hayatından kesitlerin yer aldığı oyun, Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde sahnelendi. İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Çanakkale Savaşı'nda 276 kiloluk top mermisini sırtına alıp ateşlediği top mermisi ile savaşın seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit’in hayatını anlatan oyun ilgi ile izlendi. 5 seans halinde oynanan oyuna Edremitlilerin ilgisi çok büyük oldu. Her oyunda Şükrü Tunar Kültür Merkezi adeta taştı.     
        Filmin senaristi ve yapımcısı Kıbrıs gazisi İsmail Gülpınar, “Biz bu gün burada birçok belediyemizden göremediğimiz ilgiyi gördük. Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve ekibine bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu oyunu ilk defa bu kadar büyük kalabalıklar önünde bir günde 5 kez sahneledik. Bu bizim için çok sevindirici. Bu gün buradan binlerce kişi Koca Seyit olarak çıktı. Tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
        Edremit Belediye Başkan Av. Tuncay Kılıç ise “Biz Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nin temellerini atarken işte bunları düşünmüştük. Temelini attığımız bu sahnede şimdi binlerce kişi tiyatro izliyor. Bunu görmek sevindirici. Bu sahnede Koca Seyit’i anmak sizleri misafir etmek ise ayrı bir haz. Bize bu güzel oyunu sahnelediğiniz için teşekkür ediyorum. Ekibiniz ile başarılarınızı devamını diliyorum.” diye konuştu.
        Yaklaşık bir buçuk saat süren tek sahnelik oyun sonrasında Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, İsmail Gülpınar Tiyatrosu ekibine gösterdikleri üstün performans ve oyunları için birer hatıra plaketi sundu. Başkan Kılıç ve tiyatrocular daha sonra Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi Fuayesi'nde oyun, oyuna gösterilen ilgi ve Koca Seyit hakkında bol bol sohbet etme imkanı buldu.
CİHAN
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER