ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 14:14

KAYMEK'ten 'Gül Sevdasına'

KAYMEKten Gül Sevdasına


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kutlu Doğum Haftası'na özel bir program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan programda, ilahi ve naat dinletilerinin yanı sıra bir de sergi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi yanındaki Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. 'Gül Sevdasına' adlı program kapsamında ilk olarak hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Açılışa katılan BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, serginin, KAYMEK'te açılan Klasik İslam Sanatları kurslarının hocaları ve kursiyerleri tarafından hazırlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Tuzcuoğlu daha sonra serginin açılışını yaptı ve KAYMEK yöneticileri ile birlikte gezerek eserlerin sahiplerinden bilgiler aldı. Serginin açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nden gerçekleştirilen programa geçildi. Geceye katılan vatandaşlara günün anlamına istinaden gül dağıtıldı.

'Gül Sevdasına' adlı program Celal Açkalmaz tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Gecede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, sözlerine peygamberimizin ümmeti olmaktan dolayı Allah'a şükrederek başladı. Peygamberimizin sevginin membaı olarak, insanlık aleminin en kötü ve en sıkıntılı olduğu çok zor bir çağda geldiğini ifade eden Tuzcuoğlu, "Peygamberimizi gelmiş olduğu o karanlık çağa ilahi bir ufuktan yükselen rahmet güneşi gibi doğdu. O rahmet güneşi, o tarihten bu tarihe kadar bütün cihanı aydınlatıyor. İnanıyoruz ki, bu rahmet güneşi asla sönmeyecek ve kıyamete kadar da yine ışık saçmaya devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin sevgi şehri kurmak için mücadele ettiğini de belirten Tuzcuoğlu, 'Gönlü taştan olanın şehri taştan olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur' sözünü hatırlatarak, "Ecdadımız sevgi medeniyeti kurdu ve biz bunun devamıyız. O sevginin membaı Hazreti Peygamberdir. KAYMEK kurslarımızla ve başka çalışmalarımızla sadece taştan, topraktan ibaret bir şehir değil, aslında sevgiyle yoğrulmuş bir şehir inşası için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Gecede daha sonra Neveser Musiki Topluluğu eşliğinde Muhammet Elma ve Denizhan Burhan sahne aldı. Denizhan Burhan naatlar seslendirirken, Muhammet Elma ilahiler okudu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı 'Gül Sevdasına' adlı gece izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER