ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 21:16

Kayalıklara düşen paraşütçü öldü

Kayalıklara düşen paraşütçü öldü

Muğla’da paraşütü ile havalandıktan sonra orman yangın kulesinin alt tarafındaki kayalıklara çarparak uçurumda asılı kalan emekli İngilizce öğretmeni hayatını kaybetti.


Muğla’da paraşütü ile havalandıktan sonra orman yangın kulesinin alt tarafındaki kayalıklara çarparak uçurumda asılı kalan emekli İngilizce öğretmeni hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde 900 metrelik Sakartepe paraşüt pistinden Sıngle (tek kişilik) atlayış yapan Kadir Yaraşlı (55), bir süre uçtuktan sonra havada türbülansa yakalandı. Yedek paraşütünü açmaya fırsat bulamayan Yaraşlı, Orman Bölge Müdürlüğü yangın gözetleme kulesinin alt tarafındaki dik yamaçta kayalıklara çarptı. Orman Yangın gözetleme kulesindeki görevliler tarafından Ula İlçe Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Servis, Büyükşehir Belediyesi AKS ekibi, AFAD ve UMKE ekiplerine bilgi verildi.

Olay yerine gelen ekipler dik kayalıklara zor ulaşırken, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından Kadir Yaraşlı asılı kaldığı yerden yukarı çekildi. 112 Acil servis ambulansında ilk müdahalesi yapılan Kadir Yaraşlı’nın kurtarılamadığı açıklandı. 55 yaşındaki emekli İngilizce öğretmeni Kadir Yaraşlı’nın cesedi Muğla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Kadir Yaraşlı ile birlikte yıllardır yamaç paraşütü yapan Muğla Havacılık Kulübü başkanı yerel pilot Cumhur Durmaz, “Beraber uçtuğumuz bir ağabeyimizdi. Tepeye çok yakın uçması nedeniyle türbülans nedeniyle kaza yapmış. Acımız büyük. Tek kişilik sıngle atlayış yapmış. Kaza tecrübesizlik ve pilotaj hatası sonrası meydana gelmiş. Bana gerilen bilgiye göre, tepeye çok yakın uçması, orman kulesini geçtikten sonra doğuya doğru sürüklenmesi sorası kaza meydana gelmiş” dedi.

Kadir Yaraşlı 24 Nisan 2012 tarihinde de Menteşe Düzeyn mevkiinde de atlayış yapmış, atlayış sonrası rüzgârın hızının kesilmesi ile çalılık alana düşmüştü. Kazayı yara almadan atlatan Kadir Yaraşlı, emekli olduktan sonra da yamaç paraşütü yapmaya devam etti.















 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER