ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 10:09

Kanadı kırılan martılara şefkat eli

Kanadı kırılan martılara şefkat eli

Kaza ve vatandaşların yaptığı yanlış davranışlar sebebiyle yaralanan hayvanların tedavi edildiği Bursa Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nin son misafirleri martılar ilgi odağı oldu.


Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, sokak hayvanlarının dışında doğadan da bazı hayvanların geldiğini belirterek, “Bazen şahin, leylek ve tilki gibi hayvanlarda geliyor. Bu arada bizim en çok karşılaştığımız ve en çok müracaat edilen konulardan biride martılar. Kendi doğal yaşamlarında belki avcılar tarafından vurulan veya tellere takılıp kanadını kıran ve çeşitli şeylere çarparak kanadını kıran martılarda buraya geliyor. Onların ilk tedavilerini burada yapıyoruz. Olabildiğince onları tekrar eski sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz. Ama bakıma muhtaç olanları da Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün Karacabey’de ki tesislerine yönlendiriyor.” dedi.

Bu tür hayvanların Nilüfer’in her tarafından kendilerine getirildiğini anlatan Büyükçoban, vatandaşların bu tür hayvanları kendilerine getirdiğini ve kendilerinin ise hayvanlara cerrahi ve diğer müdahalelerde bulunduklarını söyledi.

Ayda en az 5-10 civarında bu tür hayvanın kendilerine getirildiğini ifade eden Mürsel Büyükçoban, “Bu tür hayvanların iyileşecekleri varsa ilk müdahaleden sonra uçup gidiyorlar. Geçen hafta boğazına olta takılmış bir martı geldi. Bizde oltayı çıkarınca uçup gitti. O şanslıydı ama kanatları kırık olanlar ise muhtemelen bakıma muhtaç olarak yaşayacak.” şeklinde konuştu.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER