ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 19:56

Kahraman temizlik işçisine ödül yağıyor

Kahraman temizlik işçisine ödül yağıyor

Şükrü Deniz’e başta çalıştığı Odunpazarı Belediyesi ve siyasi parti temsilcileri tarafından ödül verildi.


Eskişehir’de 7’inci kattan düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen’in hayatını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz’e başta çalıştığı Odunpazarı Belediyesi ve siyasi parti temsilcileri tarafından ödül verildi.

Eskişehir’de 3 gün önce 7’inci kattan düşen 4 yaşındaki bir minik Ecrin’i kollarını açarak kurtaran işçiye ödül yağıyor. Temizlik işçisi Şükrü Deniz’in yapmış olduğu kahramanlık, bir çok kesim tarafından ödüllendirilmişti. Bugün ise Odunpazarı Belediyesi tarafından Deniz’e bir maaş ikramiye, plaket ve küçük altın verildi. Öte yandan meclis salonunda düzenlenen törende AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) temsilcileri Şükrü Deniz’i tebrik ederek birer küçük altın hediye etti. Deniz’in bağlı olarak çalıştığı şirket sahipleri ise elemanlarını bir maaş ikramiye ile ödüllendirdi.



“O ÇOCUK NEDEN TEK BAŞINAYDI?”

Temizlik işçisinin büyük bir başarıya imza attığını dile getiren Başkan Kurt, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Belki de her insanımızın yapabileceği bir iş yaptı ama ona denk geldi. Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Şükrü Deniz isimli kardeşimiz 7’inci kattan düşen 4 yaşındaki bir çocuğu kurtardı. Kendisine teşekkür ediyorum. Yaralı çocuğu şifalar diliyorum. Aileye geçmiş olsun diyorum. Bu olaya Türkiye’nin baktığının tersinden bir açıyla bakmak istiyorum. Bu çocuk niçin düştü? Bence sorulması gereken soru budur. Bu çocuk niçin evde tek başınaydı? Yokluk ve yoksulluğun hesabının çözülmesi gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak çalışan kadınlarımızın kreş hakkını sonuna kadar savunan ve her mahallede birer kreş açılması zorunludur diyen bir belediyeyiz.”



“BENİM İÇİN HEDİYELER BİRŞEY İFADE ETMİYOR, ÇOCUĞUN HAYATININ KURTULMASI ÖNEMLİ OLAN”

Kendisine verilen hediyelerin bir şey ifade etmediğini kaydeden Deniz ise, “Burada benim için en önemli şey bir çocuğun hayatın söz konusu olmasıydı. Burada başkanımız ile bir araya gelmek, onunla konuşma eliniz sıkmak ve diğer müdürlerimin yanı sıra sendika başkanlarımızla görüşmek benim için onurdur. Verilen hediyeler benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Benim için çocuğun hayatının kurtulması önemlidir. Durumu da çok iyiymiş. Yarın da servise çıkacakmış” şeklinde konuştu.

Deniz, Ecrin Esen’in annesi ile yaptığı konuşmayı ise şu şekilde anlattı:

“Annesi dün beni arayarak teşekkür etti. ‘Allah sizden razı olsun’ dedi. Ben de ‘Sadece vesile oldum. Allah çocuğunuzun yaşamasını istedi. Bende yardımcı olmaya, elimden geleni yapmaya çalıştım’ dedim. Hiç tereddüt etmedim. Kendi çocuğum gözümün önüne geldi.”

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER