ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 15:10

İsmi yaşayacak

İsmi yaşayacak

Iğdır’da bağışladığı organlarla 5 kişiye hayat veren Fikret Çevik’in ismi, devlet hastanesindeki organ birimine verildi.


Iğdır’da bağışladığı organlarla 5 kişiye hayat veren Fikret Çevik’in ismi, devlet hastanesindeki organ birimine verildi.

Iğdır’da, 13 Kasım günü beyin ölümü gerçekleşen ve kalbi, karaciğeri ile iki böbreği ameliyatla alınarak Ankara ve İzmir’deki 5 hastaya nakledilen 28 yaşındaki Fikret Çevik’in ismi Iğdır Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi’ne verildi. İsmi artık Fikret Çevik Organ Bağış Birimi olan birime, son iki hafta içerisinde 22 vatandaşın organ bağışında bulunduğunu ifade eden Iğdır Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Abdulhamit Bozyiğit, Çevik’in hayatını kaybettiğini, fakat beş kişiye bağışladığı organlarıyla hayat verdiğini söyledi. Kurum olarak Çevik’in ismini organ bağışı birimine verdiklerini dile getiren Bozyiğit, “Bu bağıştan bir hafta önce Erzurum’dan gelen organ nakil ekipleri ile beraber organ bağışının önemi konusunda bir bilgilendirme paneli düzenledik. Bunun hemen peşinden Iğdır’da bir ilk olan organ bağışının can kurtarması güzel bir olay. İsteriz ki, bu aralar daha çok artsın. Türkiye’de canlıdan canlıya organ nakli daha çok ön planda, ama inşallah bu çalışmaların neticesinde özellikle kadavradan organ naklinin artması istenilen bir şey, umarız ki bu ve benzeri bağışlar insanlarımıza örnek olur. Iğdır’da da bunun canlı örneğinin olması halkın üzerinde daha büyük etki oluşturdu” dedi.










 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER