ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 14:34

İmam Hatipliler tepki gösterdi

İmam Hatipliler tepki gösterdi

İmam Hatipli öğrenciler ve velileri okul bahçesinde Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya tepki gösterdi.


Rize’de bir bölümü İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edilen, ancak öğrenciler ve velilerden gelen tepkiler üzerine tahsis edilen derslik sayısı azaltılan Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nde bugün de İmam Hatip'li öğrenciler ve velileri okul bahçesinde Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya tepki gösterdi.
 
Eylemci grup, ‘Öğrenci sayısına göre ayarladık’ diyen valiyi alkış ve yuh sesleri arasında protesto etti. 

Atmeydanı Mahallesi’nde, 3 katlı, 22 derslikli ve 340 öğrenci kapasiteli Hasan Sağır Anadolu Lisesi’nde 14 derslik, 190 öğrencisi bulunan İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Anadolu Lisesi öğrencilerine ise sadece 8 derslik bırakıldı. Dersliklere sığmayan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarında oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda kalabalık gruplar halinde ders görmeye başladı. Ancak, yoğun kalabalık ve uygun olmayan ortamlarda ders yapamayan öğrenciler dün okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Tepkilerin ardından geri adım atan Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 dersliği İmam Hatip orta kısmından alarak yeniden liseli öğrencilere tahsis etti.

İmam Hatiplilerden valiye tepki 

Dün yaşanan gelişmelerin ardından Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile Rize Valisi Ersin Yazıcı bu sabah okula geldi. Yaptıkları görüşmelerin ardından okuldan çıkmaya hazırlanan Vali Ersin Yazıcı, bahçede İmam Hatipli öğrenciler ve velileri ile karşılaştı. İmam Hatipli bir öğrencinin, lise öğrencilerinin sigara içmesinden rahatsız olduğunu söylemesi üzerine öğrenciye, "Baban sigara içiyor mu?" diye soran Vali Yazıcı, ‘evet’ cevabı alınca, “Önce baban sigarayı bıraksın. Öğrenci içerse kanun var nizam var. Sigara içeni vuracak halimiz yok. Gereken neyse onu yaparız’ dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul binasının ortak kullanılacağı yönünde karar aldığını kaydeden Vali Ersin Yazıcı, "Öğrenci sayısına göre böyle ayarladık, bina ortak kullanılacak" diye konuştu. Bu sözlerin ardından aracına yönelen Vali Yazıcı, İmam Hatip orta kısım öğrencileri ve velileri tarafından alkış ve yuh sesleri ile protesto edildi. Veliler, "Sağ olun Vali, çok yardımcı oldunuz” diyerek alkışlarla tepkilerini sürdürdü.
KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER