ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Aralık 2014 Çarşamba 18:09

İhracatın devleri ödüllendirildi

İhracatın devleri ödüllendirildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin ilk bin ihracatçı listesinde yer alan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) üyesi 78 başarılı firma ödüllendirildi.


Vestel, Kibar Dış Ticaret, Oyak Renault gibi birçok firmanın ödül aldığı gecede konuşan İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, 2023 yılı vizyonu için öngördükleri 25 milyar dolarlık ihracatın ulaşılamayacak hedef olmadığını söyledi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 2013’te 7 milyar dolarlık ihracata imza atan aralarında Oyak Renault, Vestel, Kibar Dış Ticaret, Ekom Eczacıbaşı Dış Ticaret, Öztiryakiler Madeni Eşya Sanayi, Standart Profil Otomotiv Sanayi, Sarkuysan Elektrolit Bakır Sanayi gibi kuruluşların bulunduğu 78 firmayı başarılı ihracat performanslarından dolayı ödüllendirdi.

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, 2023 vizyonu doğrultusunda 25 milyar dolar ihracat hedeflediklerini dile getirerek, hedefin ulaşılamayacak bir şey olmadığını kaydetti. Mertöz, ucuz üretimin çözüm olmadığını, rekabet gücünü ve katma değeri artıracak üretimden yana olduklarının altını çizdi.

Ödül törenine katılan TİM Başkanvekili Tahsin Öztiryaki de ihracatçının büyümeye katkısını işaret ederek, "9 aylık dönemde Türkiye yüzde 2,8 büyürken, net ihracatın büyümeye katkısı 2,7 puan oldu. Türkiye’yi ihracatçı büyütüyor." şeklinde konuştu.
TİM olarak 2023 yılında 500 milyar dolar hedefine koştuklarının altını çizen Öztiryaki, "Hedefi yakalamanın arkasında Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşma var. Bunun meyvesini çok net şekilde inovasyon haftalarında gördük. TİM’in İzmir, Ankara ve Gaziantep’teki inovasyon haftalarına 18 bin kişi katıldı. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz İnovasyon Haftasını ise 40 bin kişi katılarak, 80 bin kişi de TİM TV’den izledi. Gençlerimizin ve halkımızın inovasyona verdiği önem bizi sevindiriyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından firmalara ödülleri takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER