ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 13:03

Her gün 10 kişi ölüyor

Her gün 10 kişi ölüyor

Küresel Yol Güvenliği Programı, Bloomberg fonu tarafından desteklenen 10 ülkeyi kapsıyor.


 Programın amacı, “karayolu trafik kazalarında oluşan yaralanma, sakatlanma ve ölümleri önlemek için ülke düzeyinde yasaları ve uygulamaları geliştirmek olarak” açıklandı.

Türkiye’de, Yol Güvenliği Programı’nın sivil toplum ortağı olan Sağlık Enstitüsü Derneği, emniyet kemeri ve hız kontrolü konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Günde ortalama 10 kişinin ölümü, 800’e yakın yaralanmayla sonuçlanan trafikte yaşanan çarpışmaları, sebepleri, alınması gereken tedbirler ile ülke gündeminde öncelikli sıraya taşımak amacıyla; ülkemizdeki trafik kazalarına bağlı oluşan yaralanma ve ölümlerin yüksekliği göz önüne alınarak, ilgili sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları ile Küresel Yol Güvenliği Programı kapsamında bir çalışma grubu oluşturulup, durum raporu hazırlanması kararı alındı. Bu amaçla 9-10 Kasım 2014 tarihlerinde Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri “Yol Güvenliği Sivil Toplum Buluşması” adıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelecek.

10 Kasım Pazartesi günü saat 11:30’da düzenlenecek basın toplantısında; “Türkiye Yol Güvenliği Durumu, Yol Güvenliği Türkiye Raporu Detayları, Kazaların Önlenmesi Amacıyla Alınması Gereken Acil Eylem Planı, Türkiye’de Emniyet Kemeri Kullanımı ve Hız Limitleri ile ilgili Alınması Gereken Acil Tedbir ve Uygulamalar” gündem başlıklarını oluşturacak.





KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER