ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 12:18

Fidanlar toprakla buluştu

Fidanlar toprakla buluştu


Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Pazarcık Kaymakamlığı, Pazarcık Orman İşletme Şefliği ve Tema Vakfı Pazarcık ilçe gönüllüleri tarafından İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü ve kapalı spor salonu bahçelerine fidan dikildi.

Dikim töreninde açıklama yapan Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, "Kuşkusuz bir ülkenin ayakta kalabilmesinin en önemli koşullarından biri de mevcut ormanlarını koruyabilmesi ve gelecek nesillere aktarabilmesidir." dedi. Kurum ve kuruluşların talep etmeleri halinde fidan desteği vereceklerini belirten Kaymakam Boztepe, fidan dikmekten daha önemli olanın mevcut ormanları koruyabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Tema İlçe Gönüllü Sorumlusu Akbaba ise "Toprak, kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize ham maddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz." diyerek, fidan dikmenin ve mevcut ağaçları korumanın önemine değindi.

Fidan dikimi törenine Pazarcık Kaymakamı Dr.Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Orman İşletme Şefi Muzaffer Çetiner, Tema İlçe Gönüllü Sorumlusu Abdurrahman Akbaba, daire müdürleri, çok sayıda asker ve öğrenci katıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER