ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 17:32

Esenler'de Nar ve Çiğ köfte Festivali

Esenlerde Nar ve Çiğ köfte Festivali

Esenler’de düzenlenen "Esenler Nar ve Çiğ Köfte Festivali"nde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 14 ton nar ile 1 ton nar suyu ikram edildi.


Esenler’de düzenlenen "Esenler Nar ve Çiğ Köfte Festivali"nde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 14 ton nar ile 1 ton nar suyu ikram edildi.

Esenler Belediyesi ile Esenler Adıyamanlılar Derneği’nin geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez organize ettiği Çiğ Köfte Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Kahta Kaymakamı Musa Baştürk, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival, Adıyaman Folklor Ekibi’nin gösterileri ve Adıyaman Harfane Grubu’nun konseriyle başladı. Toprakların geleneğini, değerlerini, lezzetini tanısın diye bu tür festivalleri düzenlediklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, çiğ köfteye nar festivalini de eklediklerini dile getirdi.

HEM YOĞURDULAR HEM İKRAM ETTİLER

Konuşmaların ardından plaket takdimine geçildi. Daha sonra protokol üyeleri çiğ köfte tepsisinin başına geçerek kolları sıvadı ve eldivenleri takıp ustalarla birlikte çiğ köfte yoğurdu. Ardından dağıtım alanına geçen protokol üyeleri, çiğ köfte dürümleri ve narları elleriyle vatandaşlara ikram etti. Festivalde ustalar aynı anda dev tepsilerde çiğ köfteleri yoğurdu, 5 ton çiğ köfte on binlerce kişiye dürüm içinde ikram edildi. Ayrıca 14 ton nar ve 1 ton nar suyu dağıtıldı. Festivalde doyumsuz çiğ köfte ve narın yanında Adıyaman yöresine özgü müzik ziyafeti sunuldu. Türk Halk Müziği’nin sevilen isimleri Kahtalı Mıçe, Ramazan Garipses, Haşim ve Gülistan Tokdemir de konser verdi.









 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER