ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 17:53

Ermenek'teki acılı ailelere para yardımı

Ermenekteki acılı ailelere para yardımı

Ermenek’te meydana gelen maden faciasının sekizinci gününde mahsur kalan 18 işçinin ailelerine 1 ton kömür, 1 ton odun ve bin TL tutarında para yardımı yapıldı.


Ermenek’te meydana gelen maden faciasının sekizinci gününde mahsur kalan 18 işçinin ailelerine 1 ton kömür, 1 ton odun ve bin TL tutarında para yardımı yapıldı. Yapılan yardımlardan en çok işçilerin uğruna çalıştıkları kömür, ailelerin yüreklerini burktu. Mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha’nın eşi Emiş Baha kapısının önündeki kömürleri gördükçe yaşadığı acıyı; “Ne geldiyse bu lanet olası kömür yüzünden geldi" sözleri ile anlattı.

Mahsur kalan işçiler için yardım kampanyası başlatan Ermenek Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla, 18 işçinin ailelerine ilk etapta kömür, odun ve para yardımında bulundu. Ancak yardımların içinde kömürün de bulunması acılı ailelerin yüreklerindeki acıyı ikiye katladı. Eşinin evine döneceği günü umutla beklediğini anlatan mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha’nın eşi Emiş Baha; “ Kömürü görünce nefret hissettim. İstemedim vermelerini. Nefret, ateş herşeyi hissediyorum. Ne geldiyse bu lanet olası kömür yüzünden geldi. Bizim Buralarda hep iş sahasının olmamasından kaynaklanıyor. Zaten kömürü de kullanmadım” dedi.






 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER