ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 19:24

Eğitimli köpekler maharetlerini sergiledi

Eğitimli köpekler maharetlerini sergiledi

Görme engelliler için ‘Rehber Köpeği Eğitimi Projesi’ kapsamında eğitimli köpekler maharetlerini sergiledi.



Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Veteriner Fakültesi'nce 'Köpek Eğitim Gösterisi' düzenlendi. KÜ Stadı'nda düzenlenen gösteride köpeklerin hareketleri bol bol alkış aldı. Köpek eğitmenlerinden Dilek Kınık, Ece adlı köpeğiyle, Çek Cumhuriyeti'nden gelen köpek eğitmeni Alena Smolikova ise Carry isimli köpeğiyle gösteri sundu.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, fakülte bünyesinde 2013 yılında köpek eğitimi biriminin hizmete açıldığını söyledi. Birimde belirli aralıklarla köpek eğitimi kurslarının düzenlendiğini ifade eden Arıkan, "Başlangıçta köpek eğitimine temel ve ileri itaat eğitimiyle başladık. İlerleyen zamanlarda eğitimi çeşitlendirmeyi planlıyoruz." dedi. Arıkan, geleceğe dönük projelerine değinerek, "Görme engelliler için Rehber Köpeği Eğitimi Projesi hayata geçirilirse, eğitilen köpekler, görme engelli sahipleri için göz vazifesi görecek." diye konuştu.

Köpek sahiplerinden gelen talep doğrultusunda kurslar düzenlediklerini anlatan Arıkan, "Kamu kurumlarından talep geldiği takdirde, yapılacak anlaşmalarla ihtiyaca göre farklı branşlarda da köpek eğitimleri verebilme kapasitemiz bulunmaktadır." dedi.

Çek Cumhuriyeti'nden gelen köpek eğitmeni Alena Smolikova da köpek eğitiminin yüksek motivasyon isteyen bir iş olduğunu belirterek, uzun süreli çalışmanın sonucunda eğitimin sona erdiğini açıkladı.

Gösteriyi, KÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Prof. Dr. Osman Çağlayan, Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci izledi.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER