ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 16:59

Dedesi yaptıramadı, torununa nasip oldu

Dedesi yaptıramadı, torununa nasip oldu

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ruhi Alpagot'un annesi ve babası adına yaptırdığı anaokulun açılışı yapıldı.


Merkez Konyaaltı ilçesindeki Mürüvvet Necmi Alpagot Anaokulu’nun açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Mühittin Böcek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, anne Mürüvvet Alpagot, baba Necmi Alpagot ile aile bireyleri, işadamları ve Alpagot ailesinin yakınları katıldı.

"Bugün bizim gurur günümüz." diyen Mahmut Nuri Alpagot, dedesinin bir okul yaptırmak istediğini, yer tahsisi bile yapılmasına rağmen kısmet olmadığını belirterek, "Okul yaptırmak annemin içinde kalan bir uhdeydi. Annemi ve babamı mutlu etmek için bizler okul yaptırma kararı aldık. Akdeniz Üniversitesi kampüsünde mayıs ayında yapımına başlanan Mürüvvet Necmi Alpagot Anaokulu beş ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve eylül ayında çocuklarla buluştu. Antalya’ya bir eğitim kurumu kazandırmak bizlere de nasip oldu. Annem ve babam bugün ilk defa okula gelerek isimlerini taşıyan eğitim kurumunda çocuklarla biraraya geldi. Bu bizleri çok mutlu eden bir manzara oldu.” diye konuştu. Mürüvvet ve Necmi Alpagot çifti, çocukların tuttuğu kurdelayı keserek, okulun açılışını gerçekleştirdi. Beş derslikli 200 öğrenci kapasiteli anaokulunda ikili öğrenim yapılıyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER