ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 14:30

Çocuk Meclisi için seçim

Çocuk Meclisi için seçim

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen, ilçe genelinde 42 öğrencinin seçileceği Öğrenci Meclisi seçimleri gerçekleştirildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen, ilçe genelinde 42 öğrencinin seçileceği Öğrenci Meclisi seçimleri gerçekleştirildi.

Orhan Oğuz Ortaokulu'nda yapılan seçimlerde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Orhan Oğuz İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seçim öncesinde yaptığı konuşmada, Ereğli Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonda, 8-14 yaş arası ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan seçimde, ilçe genelinde 42 öğrencinin seçileceğini ifade etti. Uysal, isteğinin, kendine güvenen genç nesiller yetişmesi olduğunu söyledi.

Öğrencilerden, kente yapılması gereken veya yetersiz görülen çalışmalar konusunda kendisine mektup yazmaları talebinde bulunan Uysal, “İnsan hayatında özellikle, siyasetçiler veya toplumun ileri gelen insanları bir sürü yerde konuşmalar yapar. Ben de bazı yerlerde konuşmalar yaparım. Ama inanın en heyecanlı, en coşkulu alkış da burada, seyirci de burada. İnanın şu an sizlerin karşınızda olmaktan çok mutluyum, çok heyecanlıyım. İçim aynı sizler gibi cıvıl cıvıl. Ve ben sizler adına bu çalışmayı yapan çalışma arkadaşlarımı, milli eğitim müdürüme tek tek teşekkür ediyorum, kutluyorum. Bu proje nereden kaynaklandı derseniz, her belediyenin, kendi bölgesinde yaşayan çocukların dünyasını tanımak zorunda olduğuna inanıyorum. Çocuklar geleceğimiz. Sizler yarınlarımızsınız. Bizler bunun sözde kalmayıp hayata geçmesini istiyoruz. Çünkü sizlere biz bu ülkeyi, bu bölgeleri emanet edeceğiz, bu yüzden sizlerin hayatı tanımanız ve bu tip çalışmalar içinde olmanızı istiyoruz. Tüm istediğimiz şu; özgüvenli, kendine güvenen bir toplum, ayakta kalabilen bir toplum, kendine güvenen genç nesiller. Yarın sizler büyüyeceksiniz. Şunu istiyoruz. Hem ülkenizi, hem dünyayı takip eden kültürlü, çağdaş gençler olarak yetişmeniz için gereken katkıyı vermek için sizlerin emrindeyiz. Her türlü projenizi bizlerle paylaşabilir, bizlere mektup yazabilirsiniz." dedi.

Uysal konuşmasının ardından, Çocuk Meclisi için Orhan Oğuz İlk ve Ortaokulu’nu temsilen seçilecek bir üye için aday olan dört öğrenciyle tanışarak, taleplerini ve neler yapacaklarını dinledi. Adaylardan Buse Sarımsak, oturabilecekleri güzel yerler isterken, “Konuşurken büyüklerimizin bizleri dinlemesini, düşüncelerimize değer vermesini bekliyoruz.” dedi.

Livanur Güçlü ise sokaklarda ağza alınmayacak kelimeler kullanılmasından şikayet ederek, bu konuda kampanya düzenlenmesini istedi. Adaylardan Tuana Ereğli Alara Yalınkılınç’ın talebi ise sahilinde ilkokul, ortaokul öğrencileri için sosyal aktiviteler, özellikle de paten, ortaokul öğrencileri için eğitici oyunlar oldu.

Son olarak öğrenciler tarafından okulu temsil edecek üyenin temsili için seçim yapıldı. Oyların sayımından sonra Tuana Alara yalınkılıç 272 oyla seçimi kazandı. Diğer adaylar ise Buse Sarımsak 179, Melisa Gülay 123 ve Livanur Güçlü ise 79 oy alabildi.











KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER