ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 18:37

Çinli turistler tarihi yerleri ziyaret ediyor

Çinli turistler tarihi yerleri ziyaret ediyor


Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'in Turizm Haftası onur konukları Çinli turistler oldu. Kültür ve arkeoloji turizmi kapsamında Çinli turistler, 2 bin yılık Apollon Tapınağı'nı ziyaret etti.

    Çinli turistler, Avrupalı turistler gibi güneşte yanmaya bağlı bronzlaşmayı sevmiyor. Tenlerinin beyaz kalması için kültür turlarında ellerinde şemsiyeyi eksik etmiyor. Çinli turistlere, Apollon Tapınağı ve tapınaklar bölgesinde yapılan restorasyon çalışması hakkında bilgi sahibi oldu.

    LTV Turizm Seyahat Acentesi Çince Turist Rehberi ve Kültür Turizmi Uzmanı Yarkın Teslina, Apollon Tapınağı önünde yaptığı açıklamada, Çinli turistlerin yüzde 99'nun Türkiye'ye kültür ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik tatil yaptıklarını söyledi. Çinli turistlerin, kültürel varlıkları tanımada 9-14 günlük Anadolu turuna çıktıklarını belirten Teslina, bunlardan birininde Side Antik Kent olduğunu haftada 200 Çinliyi Antalya'nın tarihi ören yerlerinde tura çıkardıklarını kaydetti. Teslina, "Çinli turistler kültür turizminde başka bir turizm konseptine ilgi göstermiyor. Kültür turlarında tenlerinin yanmaması içinde sürekli şemsiye kullanılır. Çinli turistler, Avrupalı turistler gibi güneş altında yanarak bronzlaşmayı sevmiyor. Beyaz tenli olmayı seviyor. " ifadesini kullandı.

    Teslina, Antalya'ya 40 bin Çinli turist ortalama 9 günlük tatile çıktığını söyledi.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER