ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:15

CHP’lilerden RTÜK önünde eylem

CHPlilerden RTÜK önünde eylem

Sait Alpsoy’un RTÜK tarafından ceza almaması, CHP milletvekilleri tarafından RTÜK önünde protesto edildi.


Bir televizyon kanalında 22 Eylül’de yayınlanan ‘Resmi Tarihten Gerçek Tarihe’ isimli programın konuğu Sait Alpsoy’un Atatürk ve CHP ile ilgili sözlerinin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu( RTÜK) tarafından ceza almaması, CHP milletvekilleri tarafından RTÜK önünde protesto edildi.

22 Eylül tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan ’Resmi Tarihten Gerçek Tarihe’ isimli programın konuğu araştırmacı yazar Said Alpsoy’un Mustafa Kemal Atatürk ve CHP ile ilgili kullandığı sözlere ilişkin RTÜK’ün ceza vermemesi, CHP’liler tarafından protesto edildi. RTÜK önünde toplanan CHP milletvekilleri ve parti üyeleri, RTÜK önüne siyah çelenk bıraktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yayınlanan bu programda Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk, İsmet İnönü ve Cumhuriyet rejimi için atılan iftiralardan birkaç tanesini paylaşmak istediğini belirterek, “Allahsız CHP diyorlar, milletvekilleri Allah’a küfretti diyorlar Birinci Meclis’te. Bayrağı, namusu, milleti en zor dönemlerde o çukurun içerisinden çıkaran Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına bu kadar utanmazca hakareti televizyon ekranlarından 77 milyon insanın yüzüne baka baka edebiliyorlar bu yalanı. Atatürk ve İnönü küfrü teşvik ediyor diyorlar. Bütün yayıncılık anlayışları boyunlarındaki tasmaya bağlı olan bu iftira sahipleri, çıkıp TV kanallarında CHP için, Mustafa Kemal Atatürk için boyunları tasmalı ‘Allahsız partinin kapı kolları’ diyorlar. Bu utanmazlara millet olarak cevabını vermek üzere buradayız. Her hafta bu yayınlar tekrar ediyor. Bunlar açıkça milleti tahrik etmeye dönük, milletin milli değerlerini tahkir etmeye dönük yayınlardır. Düşünün ki bir TV kanalında bu memleketi en zor dönemlerinde namusunu, bayrağını kurtarmış kadrolarına böylesine bir kurumsal hakaret sistematik bir şekilde devam ediyor ve bu yayın kuruluşlarını kontrol etmekle görevli RTÜK buna sessiz kalıyor” dedi.

Bu yayının doğrudan doğruya halkı din, mezhep, ırk ayrımı ekseninde kin ve düşmanlığa sevk etmeye dönük bir yayın olduğunu kaydeden Tezcan, “Bu yayın açıkça dini duyguları kullanarak toplumun önemli bir kesiminin milli değerlerini aşağılamaya, küçümsemeye, tahkir etmeye dönük bir yayın. RTÜK yasasında buna ilişkin yaptırımın ne olacağı açıkça belli. Önce para cezası vereceksin, devam ederse yayın durdurma cezası vereceksin. Günlerden bu yana bu yayınlar için her hafta şikayetlerde bulundum. Birinci hafta 12 bin lira para cezası verdiler. Aynı yayını arttırarak devam ettirdi bu kanal. İkinci haftaki yayınla ilgili yayın durdurma cezası vermesi gerekirken dönüp uyarı cezası vermeyi planlayan bir RTÜK ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. (İHA)










KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER