ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 15:16

Camilerine imam bekliyorlar

Camilerine imam bekliyorlar

Erzurum'un Tekman ilçesi Koçyayla köyüne bağlı Uslu mezrasındaki cami, yaklaşık iki yıldır imamsız.


Erzurum'un Tekman ilçesi Koçyayla köyüne bağlı Uslu mezrasındaki cami, yaklaşık iki yıldır imamsız. Vatandaşlar, "Camimiz var, imamımız yok. Cenaze namazını, cuma namazını kıldıracak imam bulamadığımız için namazlarımızı aksatmaya başladık." dedi.

Erzurum genelinde 100'den fazla köy ve çok sayıda mezra camisi imamsız. Uslu mezrası sakinleri de imam yokluğundan şikayetçi. 26 haneli ve 300 nüfuslu mezranın camisinde, en son iki yıl önce bir imam hatip görev yaptı. Onun gitmesinin ardından il ve ilçe müftülüklerine başvurduklarını belirten mezra sakinleri, yeterli personel olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Mezra sakinleri adına açıklama yapan Kinyas Canoğlu, özellikle genç ve çocukların dinî bilgilerden yoksun yaşamaya başladığını ifade etti. Cuma ve vakit namazlarını imam olmadığı için camide kılamadıklarını belirten Canoğlu, cenazelerini ise 8 kilometre uzaklıktaki Kaçyayla köyünün camisine götürüp namazını kıldıktan sonra tekrar getirip toprağa verdiklerini anlattı. Geçen ramazanda 2 bin 500 TL'ye bir aylığına imam tuttuklarına dikkat çeken Canoğlu, "Bizler yoksul insanlarız. Ramazanda bütün ekonomik gücümüzü seferber ederek bir imam tuttuk. Ramazandan sonra gitti. İl ve ilçe müftülüğünden camimize imam talep ettik, olumsuz cevap aldık. Çocuklarımız, gençlerimiz camiye gidip en azından temel dinî bilgileri ve Kur'ân–ı Kerîm okumayı imamdan öğrenebiliyordu. Biz imanlı ve inançlı bir nesil, camilerle gönül bağı güçlü bir gençlik için müftülükten camimize imam göndermesini bekliyoruz." dedi.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar ise imam hatip kadrosu açığı bulunduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadro tahsis etmesi halinde ihtiyaç olan camilere personel ataması yapacaklarını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER