ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 16:32

Burdur'dan, Peygamber Efendimiz’e anma

Burdurdan, Peygamber Efendimize anma


Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi. 5 bin kişinin katıldığı programda salona giremeyenler dışarı kurulan sinevizyondan programı izledi.

Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Necip Bedur açılışta yaptığı konuşmada, yıllar geçse de peygamber sevgisinin bitmediğini dile getirerek, "Her yaş gurubundan insanımız Efendimiz'i (sas) okudu. Bizlerde onları hem hediyelerimizle hem de düzenlediğimiz Kutlu Doğum Programı ile ödüllendirmek istedik. Katılımcı ve sponsor olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Üç Kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren 63 katılımcıya ödül verildi. Yarışmalar sonucunda 'Sonsuz Nur' kategorisinde; birinci olan İlknur Atasoy’a umre, ikinci olan Mehmet Bilgiç’e dizüstü bilgisayar, üçüncü olan Mustafa Ak’a ise televizyon hediye edildi.
‘Efendimiz’ isimli eserden yarışmaya katılanlardan Dilruba Yönet birinci, Havva Şen ikinci, Ayşe Önal da üçüncülüğü elde ederken, Gençlerin okuduğu Efendiler Efendisi isimli eserden yarışmaya katılanlardan ise Ayşenur Ergin birinci, Akif Kayhan ikinci ve İrfan Kutbay ise üçüncü oldu. Her iki dalda da dereceye girenlerden birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olanlara ise Ipad hediye edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini; Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan ve Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz verdi.

O’NUN DÜŞÜNCELERİNİ HAYATIMIZA HAYAT KILMALIYIZ

Törende bir konuşma yapan Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, “Efendimiz'in (sav) pek çok yönü var.İki yönü öne çıkmakta. Peygamberlik ve beşeriyet yönü. Her iki yönünü de okuyup öğrenip hayatımıza hayat kılmamız gerekiyor.” diye konuştu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, “Burdurlular hayırlı bir organizasyon için bir araya gelmiş. Bizlere de böyle programlarda görev düşerse Burdur Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu. Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan ise, hizmet edenlere hizmet etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

MUSTAFA CİHAT KONSER VERDİ

Dünya birincisi Süleyman Özer’in Kur’an-ı Kerim okuduğu programın sunuculuğunu Samanyolu TV'den Ahmet Bozkuş yaptı. Yine Ahmet Bozkuş şiir dinletisinin ardından sanatçı Mustafa Cihat konser verdi.

ÖĞRETMEN ANNESİ: BİR OĞLUM DAHA VAR, O DA GİTSİN İSTİYORUM

Kutlu Doğum programında, Türk kültürünü tanıtan Türk okullarında görev yapan 35 aileye ve Burdur’a dünyanın değişik ülkelerinden eğitim için gelmiş 45 öğrenciye ödül verildi. Oğlu Pakistan’daki Türk okulunda görev yapan Melek Çetin de, “Oğlumu gönderirken gitmesine ilk karşı çıkan bendim. Ancak şimdi ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ettiği için gurur duyuyorum. Şimdi Mahmut Enes diye bir oğlum var. Bu oğlumun da gitmesini de istiyorum. Rabb'im bu yolda son nefesimize kadar Kur’an’ı öğretmeyi nasip etsin.” diye konuştu.


















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER