ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 13:07

Bu güvercinin fiyatına inanamayacaksınız!

Bu güvercinin fiyatına inanamayacaksınız!

Muğla’da düzenlenen Güvercin Festivali’nde görücüye çıkan güvercinlerden 36 bin lira değerindeki "Zırhlı Şami” ilgi odağı oldu.




Menteşe Belediyesi tarafından Güvercin Festivali düzenlendi. İlk kez düzenlenen festivale katılım yüksek oldu. Atatürk Spor Salonu’nda, ülkenin farklı yerlerinden getirilen 500 güvercin görücüye çıktı. Jüri, 7 ayrı ırktan 500 güvercini 37 kategoride değerlendirdi. Kategorilerinde ilk 5 sırayı alan güvercinlerin sahiplerine kupa ve madalyaları verildi. Halk oyunları gösterisiyle başlayan festivali CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık iki bin kişi izledi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, festivali Muğla Güvercin Sevenler Birliği ile ortaklaşa düzenlediklerini belirterek, “Belediyecilik aynı zamanda kültür ve sanat faaliyetlerine destek olmaktır. Bir kültür kenti olan ilçemizin, insanları bir araya getiren, kaynaştıran etkinliklere de ihtiyacı var. Bilindiği gibi Muğla’da boğa ve deve güreşleri yaygın. Biz ilk kez Güvercin Festivali düzenledik, beklenenin üzerinde katılım oldu, ilgi gördü. Bu tür festivallerin hem nesli tükenmekte olan güvercinlerimize sahip çıkmak, hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ZIRHLI ŞAMİ” 36 BİN LİRA

Festivale getirilen güvercinlerin fiyatı, bin ile 36 bin lira arasında değişti. Antalya’dan festivale katılan Abdullah Ekerbiçer’in sahibi olduğu “Zırhlı Şami” en pahalı güvercin olarak dikkat çekti. Güvercinin sahibi Ekerbiçer, güvercini 36 bin liraya satın aldığını, alıcı çıkması halinde 37 bin 500 liraya satacağını söyledi. Ekerbiçer, fiyatın yüksek olmasını, Zırhlı Şami’lerin özel bir cins olmasından kaynaklandığını belirterek, “Fazla pahalı olması ve fizik yapısı ve renk tonundan kaynaklanıyor. Bu kuşların kendine has kafa yapıları vardır. Kafasının dolgun olması, renk tonunun buz mavisi olması, fiziki olarak cüssesinin büyük olması. Bu kuşların ismi genelde Zırhlı Şami diye geçer. Bu özellikleri nedeniyle maddi değeri de çok yüksektir. Türkiye’de şampiyonluk ve birinciliklerimiz var. Bu kuşu ben 36 bin liraya aldım. Bundan alacağımız yavruları 40-50 bin liraya satmak istiyorum” dedi.








KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER