ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Nisan 2014 Salı 20:57

Bozok Üniversitesi'nde Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlendi


Her yıl 31 Mart- 6 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanılan 50. Kütüphane Haftası etkinlikleri Yozgat Bozok Üniversitesi'nde başladı.

Bozok Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak ve Prof. Dr. Şaban Güçlü, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Karabacak, üniversite ve İl Halk Kütüphanesi çalışanları, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, programda yaptığı açılış konuşmasında kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemez olduğunu belirterek eğitimin, bilimin ve sanatın temelinin kitaba dayandığını söyledi. Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, internet ve bilgilendirme araçlarının geliştiğine dikkat çeken İbiş, "Bu tür kitle iletişim araçları ne kadar gelişirse gelişsin, ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın bunların hiç biri kitabın yerini tutamaz. Bu yıl 50. Kütüphane Haftası’nı kutluyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle amacımız, halkımıza ve öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırarak kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da Türkiye’de ve Yozgat’ta okuma alışkanlığının olmadığını belirtti. Kuş, "Toplum olarak okuma özürlüyüz ve bir türlü bu hastalığı üzerimizden atamadık. Kitap okuma yemek yeme, su içme kadar bir temel ihtiyaç haline getirilmelidir. İnternet, televizyon ve telefon tiryakiliğini kitap okuma tiryakiliğine dönüştürerek her gün bir veya iki sayfa mutlaka kitap okuyalım. Kitap okumaya tiryakilik kazanırsak toplum kazanacaktır." diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise üniversite bünyesinde yüksek donanıma sahip bir kütüphane ile öğrencilere hizmet verildiğini söyledi. Üniversite kampüsünde bulunan merkezi kütüphane’nin gerek elektronik alt yapısı, gerekse mevcut kitap ve süreli yayın sayılarının artması için çalıştıklarını kaydeden Rektör Uçar, üniversitelerde ihtisas kütüphanelerinin de olması gerektiğini vurguladı. Üniversitenin Erdoğan Akdağ Kampüs alanında İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adına yaptırılan Tarih, Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi binasının tamamlandığını söyleyen Uçar, "Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tarih ve kültür alanındaki 10 bin adet kitap ve diğer dokümanlar üniversitemize kazandırılmış olacak. Tarih, Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi’mizi YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın katılımı ile önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER