ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 16:21

Belediye Başkanı'ndan "o iddiaya" yanıt

Belediye Başkanından "o iddiaya" yanıt

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Vali Mustafa Tutulmaz’ın yaşanan olaylarda itfaiyenin yangın söndürmeye gitmediği suçlamalarına ilişkin, “"Polisin giremediği yere, itfaiye nasıl girsin?" dedi.


Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Vali Mustafa Tutulmaz’ın yaşanan olaylarda itfaiyenin yangın söndürmeye gitmediği suçlamalarına ilişkin, “"Polisin giremediği yere, itfaiye nasıl girsin?" dedi.

Şehir merkezinde yaşanan olaylarda itfaiyenin yangına müdahale edemediği suçlamaları üzerine basın toplantısı düzenleyen Siirt Belediye Başkanı Bakırhan, gerek kamuoyunda ve gerekse siyasilerden gelen eleştirilere, yaşanan olaylardan herkesin ders çıkarması gerektiğini söyledi. Siirt Valiliği’nin itfaiyenin yangına müdahale etmediği suçlamalarını kabul etmediklerini belirten Bakırhan, itfaiye ekiplerinin olay günü nasıl çalıştığını anlatan bir slayt gösterisini toplantıya katılan basın mensuplarına izletti. Bakırhan, "Sizlere izlettiğimiz görüntüler her şeyi net bir şekilde ortaya çıkardı. Her şeyi anlatmaya pek gerek yok ve her şeyin resmini biraz önce hep birlikte izledik. Her ne hikmet ise buradaki toplumsal olayların çıkış sebebi üzerinde kimse durmuyor. Bütün Siirt’teki yaşanan yangın, mal, can kaybının neredeyse tek sorumlusu olarak itfaiye müdürlüğümüz adres olarak gösteriliyor. Bir defa bu doğru değildir. Arkadaşlarımız mevcut koşullarını ne el verdiyse en üst düzeyde bir çaba ile kentte ortaya çıkan yangınlarını söndürmede gösterdi. Elbetteki askerin, polisin dahi zor girebildiği, hatta girmediği sokaklarda itfaiye nasıl girsin. Kendisini koruyacak araç gereci olamayan memurun kimi yerlere müdahale etmek konusunda kısmı eksiklikler yaşanmıştır. Birçok yerde polis itfaiye araçlarının yangını söndürmesine engel olmuştur" dedi.

İtfaiyenin hedef gösterildiğini dile getiren Bakırhan, valiliğe bağlı birimler olan jandarma, havaalanı, Orman İşletme Müdürlüğü ve üniversite gibi birçok kurumun itfaiye aracı bulunduğunu, ancak bunların kesinlikle belediyeye destek olarak gönderilmediğini öne sürdü. Bakırhan, “Ne hikmet ise valiliğimizin yapmış olduğu açıklamada kimi milletvekilleri ve siyasetçilerin yapmış oldukları açıklamalarda Siirt kentinde yaşanan bu toplumsal olaylar ve can kayıpları hakkında tek bir kelime bile yok. Kısmı bir iki yangında da güvenlik güçlerinin dahi yüksek donanıma sahip güvenlik güçlerinin dahi giremedikleri yerlere işte 3 tane personellerimizin bir araç ile birlikte girmesini beklemek bence o insanlarında can kayıplarını istemek eş değerdir" diye konuştu.









 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER