ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 Çarşamba 22:42

Başkent Tiyatrosu'ndan Ödüllü Müzikal

Başkent Tiyatrosundan Ödüllü Müzikal


ANKARA (CİHAN)- Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tarihinin en büyük prodüksiyonuyla 14 Ocak Cumartesi gününden itibaren tiyatroseverlerle buluşacak. Devlet Tiyatrosu eski Başrejisörü Erhan Gökgücü’nün yazıp yönettiği “Ramazan’la Cülide” adlı müzikal, 24 kişilik geniş oyuncu kadrosu ve Kemal Günüç’ün şefliğindeki Kent Orkestrası’nın yorumlarıyla sahnelenecek.
    Başkent Tiyatroları’nın iddialı yapımı Ramazan’la Cülide, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 14 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek Gala’nın ardından Başkentli tiyatroseverlerle buluşacak. 1984 TOBAV Oyun Yazımı Yarışması “Birincilik Ödülü” ile 2004 Sanat Kurumu “Yılın Yapımı” Ödülü sahibi müzikal, oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Müzikalin hem yazarı hem de rejisörü olan Erhan Gökgücü, “İnsanoğlunun geleceğini, geçmişindeki vurgular, değişim ve dönüşümlerin belirlediğini… Aralarında niza olmasaydı bu iki toplum Barut Osman’ın avucuna düşerler miydi? Çaresizlik batağında bocalamaya mahkum olmasalardı Ramazanla Cülide’nin saf aşkları böyle sonuçlanır mıydı? Sosyo-ekonomik dönüşümler sosyo-kültürel destekten yoksun olmasaydı Barut Osman palazlanır mıydı? Bugününden mutlu olmayan, geçmişini irdelemez ise çıkar yol bulabilir mi? Ve daha birçok soruya yanıt arıyor.” dedi.
    Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk dersleri veren Erhan Gökgücü, 17. yaşını yeni bitirmiş genç bir tiyatroyla çalışmanın hissettirdiği duyguları ise şöyle aktardı: “Türkiye’deki tiyatro yapılanması için 17 önemli bir sayı. Ama tiyatro sanatının kökleştiği ülkeler için genç bir tiyatro sayılır. Bu nedenle bu çalışmayı kabul ederken biraz tedirgindim. Ama karşımda öğrenmeye, gelişmeye oldukça açık, oldukça hevesli bir ekip gördüğüm için mutluyum. Olgunluk sürecine adım atmaktalar. Dilerim hep başarılı olsunlar.” CİHAN
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER