ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 10:23

Başkan Kocaoğlu: Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez

Başkan Kocaoğlu: Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı üçüncü olağan toplantısında görüşülen, belediye ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti’nin ret oyu verdiği faaliyet raporlarına CHP ve MHP destek oldu. Raporlara ilişkin eleştirileri cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Pasaport düzenlemesine ilişkin eleştirilere ise hak vererek, “İşin kalitesinin kötü olduğu doğru. Adam gelmiş, işin kaşını gözünü çıkarmış ama bu telafi edilecek. İşin henüz kabulü yapılıp teslim alınmadı. Yani belediyeye geçmedi.” şeklinde konuştu. AK Parti Grup Sözcüsü Bilal Doğan’ın, “Müteahhit firma, CHP’nin üst düzey yöneticilerinden birisinin akrabasının arkadaşı mı?” sorusuna karşılık da, “Söyledikleriniz, ‘Kişi kendinden bilir işi.’ noktasından hareket edilen bir konudur. Bizim ihalelerimizde kartvizit geçmez. Hiçbir müteahhiti tanımam. Hiçbir ihaleye girmem. İhale mevzuatında Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerine 10 senedir didik didik bakılıyor ve neredeyse her ihalemiz mutlaka ve mutlaka Kamu İhale Kurumu’na gider, gecikmesi için. Kamu İhale Kurumu’ndan geçmeyen, mahkemede kazanmadığımız bir işin ihalesini zaten yapamıyoruz. Zaten bizim derdimiz para pul değil. Bize engel olmayın. Bakanlıkların, hükümetin gücünü İzmir’in önünü kesmek için kullanmayın. İstediğimiz tek şey imza.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, ESHOT’un zarar ettiği eleştirilerine de şöyle cevap verdi: “Her şey bedava olsun deniliyor. 65 yaş, polis, engelli, postacı bedava olsun. Olsun ama herkesin bağlı olduğu bakanlık var. Belediyelere bu yükü yükleme. Zararın bir numaralı kaynağı, bedava taşınan yolcudur. Bedava taşınan yolcu sayısı, 65 yaş uygulamasıyla birlikte tüm yolcuların yüzde 35-40’larına tırmanıyor. Merkezî hükümet, belediyelerin kesesinden keyif bağışlamasın. Bedava taşıyacağı adamın parasını ay sonunda versin. Bugün elektronik sistemle kaç kişinin nerede, hangi duraktan bindiğini biliyoruz. Çıkartalım, ay sonunda hesabı verelim.”







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER