ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 17:43

Bana "Atatürk öldü" demeyin

Bana "Atatürk öldü" demeyin

Tuncay Özkan, partisinin Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Atatürk sonrası Türkiye’ adlı konferansa katıldı.


CHP Parti Meclisi üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan, partisinin Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Atatürk sonrası Türkiye’ adlı konferansa katıldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Tuncay Özkan’ın yanı sıra, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta, Ergenekon davasında tutuklu yargılanırken mahkeme kararıyla şartlı olarak tahliye olan Tuncay Özkan, cezaevindeki anılarını ve mahkemede yaşadıklarını anlattı.

Her 10 Kasım’da daha büyük güç ve enerjiyle yeni yolculuklara başlamak için aslan gibi olmak zorunda olduklarını belirten Özkan, “Hepimiz iyi olmak zorundayız. İyi olun, aslan gibi olun her 10 Kasım’da daha büyük güç ve enerjiyle yeni yolculuklara başlamak üzere aslan gibi olmak zorundayız. Bir savaşın en önemli silahı umuttur, ordular oluşturursunuz dünyanın en modern silahlarını ellerine verirsiniz umudu yoksa kullanamaz, ama ordular oluşturursunuz umut doludur, kendini silah yapar zaferi kazanır. Örnek bakınız Mustafa Kemal Atatürk, ulusal kurtuluş savaşı” dedi.

Ergenekon davasında yaşadıklarından bahseden Özkan, “İfade vermek için ben savcının odasına girdim. Elinde sarkış halde bir tespih ve birde puro var parmaklarının arasında, arkasına dağ gibi yığmış puro kutularını bir duvar yapmış kendine. Yanımdakilere ben buna ifade vermem dedim, savcı Zekeriya Öz’e. 33 yıllık gazeteciyim böyle bir şey görmedim. Gittik cezaevine, beni bir hücreye kapattılar, umudu kaybedince arkadaşlarımız pek çoğu öldü gittiler. Umutlu olanlar kaldı” ifadelerini kullandı.

Cezaevinde 10 Kasım’da takım elbisesini giyinerek saygı duruşunda bulunduğu söyleyen Özkan, “10 Kasım’da ben cezaevinde bana inat, yan koğuştan Fetullah Gülen’in radyodaki vaazlarını dinletirlerdi. Ben onlara inat ise takım elbisemi giydim ve 9’u 5 geçe atama saygı duruşunda bulundum. Bizi 24 saat kamerayla takip ettiler. 10 Kasımlar’ı onun yitip gittiği günler olarak kutlamak bana çok koyuyor. Bana Atatürk öldü demeyin, ben onun yaşadığına kendim kadar eminim” diye konuştu.

Özkan, konuşmasının ardından seçimlerde birlik olabilmek için salondaki katılımcılardan tek tek söz aldı.

(İHA)




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER