ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2014 Pazartesi 09:04

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de

Bakan Taner Yıldız, Kayseride

Tarihi Hunat Camii'nde bayram namazını kılan Bakan Yıldız, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hüzünlü ve kalbimizi derinden yaralayan Müslüman ülkelerdeki birtakım zulümlerle birlikte bayrama giriyoruz. Özellikle Gazze'deki, Filistin'deki zulmün doruğa çıktığı bir dönemde bayrama giriyoruz" dedi.


Ramazan Bayramı'nın müslüman alemi için manevi bir önemi olduğunu belirten Bakan Yıldız, bayramın birlik beraberlik içerisinde geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir ay boyunca oruç tutarak kulluk vazifesini yerine getirmeye çalışan Müslümanların bir bayrama daha eriştiklerini kaydeden Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bütün Kayserili hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın Allah tuttuğu oruçları kabul etsin. Ramazan boyunca her birimiz bulunduğumuz ortamlarda kulluk ibadetlerini yapmaya gayret etti. Allah bütün ibadetlerimizi makbul eylesin. Tabi Ramazan Bayramı'na ulaştık. Hüzünlü ve kalbimizi derinden yaralayan Müslüman ülkelerdeki birtakım zulümlerle birlikte bayrama giriyoruz. Özellikle Gazze'deki, Filistin'deki zulmün doruğa çıktığı bir dönemde bayrama giriyoruz. Allah merhamet versin ve bütün bu sıkıntıları çeken Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını ortadan kaldırsın. Biraz önce de bahsedildiği gibi her birimizin yardımlaştığı, birbirimizin sıkıntısını gidermeye çalıştığı, sevincini paylaşarak artırdığı bir bayramı inşallah idrak edeceğiz."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER