ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 19:58

Bakan engelli sporcuların maçını izledi

Bakan engelli sporcuların maçını izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Normal hayatın içinde hayatını sürdüren bütün engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü tebrik ediyorum" dedi.


Bakan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara Pursaklar’da Beşiktaş Rmk Marine Tekerlekli Sandalye Engelli Basketbol Takım’ı ile Yenimahalle Belediyesi Bedensel Engelliler Erkek Basketbol Takım’ı arasında oynanan Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig mücadelesini tribünden izledi. Çekişmeli geçen müsabakanın galibi, maçın ilk yarısını 39-31 önde tamamlayan Beşiktaş Rmk Marine oldu. Beşiktaş Rmk Marine 72-66’lık sporla müsabakayı kazandı. Müsabakadan sonra sporcularla sohbet eden Bakan Kılıç, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Kılıç çok ciddi manada bir sportif mücadele seyrettiklerini dile getirerek, “Burada önemli olan onların ortaya koyduğu duruş bedensel bazı engellerine rağmen hayatta hiç bir şeyin onlara engel olamayacağına gösterdiler. Uluslararası anlamda da takımlarımız hem basketbolda olsun hem diğer branşlarda olsun engellilerimiz, çok ciddi anlamda başarı ortaya koyuyor. Ben buradan onları da kutluyorum. Biliyorsunuz şu anda Ampute Milli Futbol Takımımız da mücadelesine devam ediyor, ben buradan onları da kutluyorum başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

Paralimpik oyunlarına da değinen Bakan Kılıç,” Paralimpik branşlarımız da çok önemli biz elimizden geldiği kadar tüm branşlarımızı bütün engelli branşlardaki kardeşlerimizi desteklemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZI TEMSİLEN BURADAYIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki cenazeye katıldığı için karşılaşmayı izleyemediğimi belirten Bakan Akif Çağatay Kılıç, ’’Biz kendisini temsilen buraya geldik. Kendisi de biliyorsunuz sporun her çeşidini özellikle engelli arkadaşlarımızla ilgili olan konuları çok yakından takip ediyor. Zaten cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde engellilerle ilgili çıkan yasaları da herkes biliyor. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN ENGELLİLER GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM”

Bakan Kılıç, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nü de, ’’Bedensel engeli olmasına rağmen veya başka bir engeli hayata tutunarak devam eden ve bunu engel olarak görmeyen tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü tebrik ediyorum. Aynı zamanda onları gösterdikleri hayata tutunma şevkinden dolayı tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki daha uzun yıllar böylesi müsabakalarda mücadele eden vatandaşlarımız aynı zamanda uluslararası arenada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diyerek kutladı.

Bakan Kılıç karşılaşma sonrası oyuncularla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER