ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2014 Pazar 16:54

Bakan Elvan’dan "gemi" Açıklaması

Bakan Elvandan "gemi" Açıklaması

Bakan Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, Yunanistan’dan İtalya’ya giderken Arnavutluk açıklarında Yunan bandıralı bir gemide yangın çıktığını belirterek "480 yolcusu olduğu ifade etti.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yunanistan’ın İgumeniça limanından İtalya’nın Ancona limanına hareket eden İtalyan bayraklı ’Norman Atlantic’ isimli yolcu gemisinde 54 Türk yolcu olduğunu ve şu ana kadar 480 yolcudan 103 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Karaman’a giden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yunanistan’ın İgumeniça limanından İtalya’nın Ancona limanına hareket eden İtalyan bayraklı ’Norman Atlantic’ isimli yolcu gemisinde Adriyatik Denizi’nde, Arnavutluk’un Vlore kenti çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, Yunanistan’dan İtalya’ya giderken Arnavutluk açıklarında Yunan bandıralı bir gemide yangın çıktığını belirterek "480 yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bize, İtalyan makamlarından aktarılan bilgi bu. Yine bizim Tire başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre, şu an 54 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemlerini yürütüyoruz. Şu ana kadar yine İtalyan makamlarından almış olduğumuz bilgiye göre, 103 kişi kurtarılmış durumda. Bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yunanistan ile de bununla ilgili bir kriz masası oluşturulmuş durumdadır. Yakinen bakanlık olarak da tüm gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.



"TÜRK BANDIRALI KARGO GEMİSİ BELİZE BAYRAKLI GEMİYLE ÇARPIŞTI"

Bakan Elvan, Gökbel isimli Türk bandıralı bir kargo gemisinin de İtalya Ravenna limanının 4 mil açıklarında ‘Belize’ bayraklı bir gemiyle çarpıştığını söyleyerek, “İtalyan makamlarınca yine arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Şu ana kadar 11 personelden 8’i kurtarılmış durumdadır. 11 personelimizin tamamı Türk. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER