ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 18:13

AÜ'de 5. “Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni”

AÜde 5. “Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni”


Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından 5.’si düzenlenen “Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Töreni” Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 67 öğretim üyesi bilimsel teşvik ödülüne layık görüldü.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, törenin 2010 yılından beri yürütüldüğünü belirterek, “Akademik Personel Bilimsel Teşvik Ödüllerinin amacı, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının; fen, sağlık sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün nitelikleri onayarak kamuoyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere üniversitemiz rektörlüğü tarafından her bir alan için bilimsel teşvik ödülleri vermektedir. 2014 yılında bir önceki yılda verilecek olan ödüller için düzenlenen bugünkü törenimizde rektörlüğümüzce oluşturulan komisyon tarafından 67 öğretim üyemiz ödüle layık bulunmuştur. Bu yılki törende en göze çarpan husus, nitelikli ödüllerin ön plana çıkmasıdır.” dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bilimsel üretimdeki sürdürülebilir niteliğin akılcı, stratejik ve istikrarlı bilim politikaları ile mümkün olabileceğini söyledi. Rektör Koçak, “Bugün burada özellikle bilimini üretime dönüştürme gayreti ile, kayda değer bir niteliği yakalamış olan çalışmaları teşvik ve akademik gelişimini bir üst noktaya taşımış olan hocalarımızı tebrik törenimizi icra etmekteyiz. Bugün ülkelerin gelişmişlik düzeyleri bilimsel üretim potansiyelleri ve bilimsel verileri kullanma yetenekleri ile doğrudan ilişkilidir. Yaşadığımız çağ, bilgi çağı, günümüz çağdaş toplum modeli ise bilgi toplumudur. Günlük yaşamdaki yoğun bilgi kullanımı, üretimde fizik gücünden çok bilginin gücünden yararlanım ve bilginin işlenmesinde teknolojilere ağırlıklı olarak yer verilmesi, çağdaş toplumların en belirgin özelliklerindendir. Üniversitelerin üç önemli görevine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bunlar, yeni bilgi üretme görevi, bilimsel bilgiye dayalı doğruları koruma ve yayma görevi ile insanlığa hizmet görevidir.” diye konuştu.

“GEÇEN YIL BİLİMSEL ARAŞTIRMAYA 10 MİLYON TL HARCADIK”

“Kuşkusuz, bugün hemen hemen bütün üniversiteler bilimsel üretim potansiyelleri, bilime katkı oranları ve bilimsel başarılarıyla ciddi bir yarış içindedirler.” diyen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki 180 aşkın üniversitemizin rekabetçi bir anlayışla nitelikli akademisyen kadrosu oluşturma, uygun araştırma koşulları meydana getirme ve kaliteli öğrenci potansiyeline sahip olma yoklunda yoğun uğraş ve çabaları vardır. Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak yapılan bu çalışma ve üretimleri takdir etmek ve desteğimizi bildirmek, siz değerli bilim adamlarını arkanızdan gelen nesillere örnek olarak göstermek adına bir tören düzenleyip kayda geçmeyi görev bilmekteyiz. Geçen yıl itibari ile bilimsel üretim alt yapısı ile bilimsel araştırmaya harcadığımız kaynak miktarı 10 milyon TL civarındadır. 5 yüze yakın projenin desteklendiği 2013 yılında, ayrıca 230 öğretim üyemizin yurt dışında görevlendirilmesi yapılmış, rektörlük bütçesinden bu görevlendirmelere 8 yüz bin TL’ye yakın destek sağlanmıştır.

Konuşmaların ardından bilimsel teşvik ödülü alanların ödülü verildi ve akademik giysi töreni gerçekleştirildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER