ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:13

Atatürk Kupası satranç yarışmaları sona erdi

Atatürk Kupası satranç yarışmaları sona erdi

10 Kasım Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kupası Satranç Yarışmaları Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Adıyaman’da iki gün süren, gençlerin ve özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği satranç yarışmalarına 10 bayan 30 erkek olmak üzere toplam 40 öğrenci katıldı. Ailelerinde büyük ilgi gösterdiği yarışmalarda miniklerin kıyasıya mücadelesi kazananların madalyaları almasıyla sona erdi.

10 Kasım Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kupası Satranç yarışmalarını düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Seyit Ahmet Bağcı; ”2 gün süren satranç yarışmalarına merkezdeki okullardan toplam 40 öğrenci katıldı. Sporcuların ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmalar oldukça çekişmeli geçti. Diğer sporlara göre daha farklı olan Satranç için hızlı düşünüp doğru hamleler yapmak gerekiyor. Bu spor aynı zamanda gençlerimize beyin jimnastiği olarak katkı sağlamakta. Ben turnuvaya katılan okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, dereceye girenleri de kutluyorum” dedi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER