ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 14:30

Ankara’da Micheal Brown eylemi

Ankarada Micheal Brown eylemi

Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği, elinde herhangi bir silah bulunmadığı halde ABD polisi tarafından 18 yaşındaki Micheal Brown’ın öldürülmesini protesto etti.


Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği üyeleri, ABD Büyükelçiliği önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Remzi Çayır, Amerikan polisinin hala ırkçılık konusunda bataklığın içinde göründüğünü belirterek, ”Savunmasız bir genci, 18 yaşındaki Michail Brown’ı öldüren beyaz polisi sadece idari izinli olarak gözden uzak tutan Amerika, aslında bütün insanlığa hakaret etmiştir” dedi.

’Amerika’da sırf deri renklerinden dolayı insanların öldürülmesinin kabul edilemez’ olduğunu vurgulayan Çayır, dünyanın Amerika’nın yaymaya çalıştığı ırkçılık zehrinden kurtulması gerektiğini kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından grup, elçilik önünde bir süre yere yatarak Brown’ın öldürülmesini protesto etti. Elçilik duvarına siyah çelenk bırakan grup, daha sonra olaysız dağıldı.






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER