ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 15:34

Aksaray Üniversitesi'nde güvenli internet konferansı

Aksaray Üniversitesinde güvenli internet konferansı


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, içinde bulunulan İnternet Haftası münasebetiyle, Güvenli İnternet konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Türkiye’deki internet tarihinden söz ederek konferansına başladı. İnternetin başlatılma sürecini ve internet öncesinden bugüne kadarki dönemi birinci elden yaşayanlardan birisi olduğunu belirten Çağıltay, ilk bağlantının 12 Nisan 1993’te Amerika’ya, ODTÜ üzerinden yapıldığını söyledi. O dönemde ODTÜ ile birlikte Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, Koç Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ile Kara Harp Okulu ve TÜBİTAK’ın internete bağlı olduğunu anımsatan Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, “Bunlar dışında herhangi bir kurumun bağlantısı yoktu. Yıllar içinde akademik olan bu ağ, tüm halkın da hizmetine açıldı. İnternet gibi büyük bir olay, dönemin gazetelerinde çok az yer buldu. Çünkü insanlar ne olduğunu bilmiyordu ve akademik dünyanın bir oyuncağı gibi görünüyordu” dedi.

Çağıltay, konferansının devamında Güvenli İnternet hususunda değerlendirmelerde bulundu ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER