ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 21:07

ABD’li Büyükelçi Gaziantep’te

ABDli Büyükelçi Gaziantepte

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Bass’ı Belediye Başkanı Fatma Şahin karşıladı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, saat 12.30’da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’ün aksine asansörle değil merdivenlerden ikinci katta bulunan Başkanlık makamına çıkartıldı. Bass’a Belediye Başkanı Fatma Şahin eşlik etti. Burada açıklamalarda bulunan ikili, özellikle ABD’nin Büyükelçiliği tarafından basına yansıyan açıklamaları değerlendirdi.

“DEMEK Kİ GAZİANTEP GÜVENİLİR BİR ŞEHİR Kİ BÜYÜKELÇİ BU GÜN BURADA”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, “Hem ülkemize hem şehrimize hem de belediyemize hoş geldiniz diyorum. Bu şehir ne kadar sanayi ve ticaret şehriyse o kadar kültür ve turizm şehri ve bir o kadar da güven ve istikrarın, huzur ve barışın şehridir. Büyükelçilik kaynaklı burayla alakalı bir takım olumsuz haberler çıkmış olmasına rağmen biz bu gün 7 gün 24 saat burada yaşayan kişiler olarak bu şehrin güveninden, huzurundan ve barışından sorumluyuz ve bunun garantisiyiz. Bu düşüncelerimizi sayın büyükelçi ile paylaşmamız ve bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek açısından bir fırsat olarak görüyorum. 300 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Bölgenin huzur ve barışı için büyük bir gayret gösteriyoruz. Hemşerilerimizin bu tür negatif, basın üzerinden çıkan haberlerden de çok büyük bir rahatsızlık duyduğunun şahidiyiz. Onların endişelerini sayın büyükelçiye iletiyorum ve çok daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Yerinde görmesi, bizimle bunların istişaresini yapmasını da önemli bir fırsat olarak görüyorum. Yeniden hoş geldiniz” dedi.

Şahin konuşmasının devamında, “Ben de sayın büyükelçinin bu hassasiyetini çok önemsiyorum. Hakikaten algılar dünyasında yaşıyoruz. Bir gerçekler var bir de oluşturulmaya çalışılan algılar var. Basın üzerinden oluşturulan negatif algının gerçekleri anlatmakta bize çok zorluklar çıkardığını o yüzden bu konuda özellikle şehrim adına yüksek hassasiyet istiyorum. Bölgenin barış, huzur, kalkınma şehri olmaya devam edeceğiz. Demek ki güvenilir bir şehir ki büyükelçi bu gün burada. Herkes de buraya gelebilir. Mesaj zaten kendisinin burada olmasıdır” dedi.

“DEFALARCA BURAYA GELMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM”

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ise, “Bu sıcak karşılamadan dolayı ben de teşekkür ediyorum. Büyükelçi olarak Gaziantep’e gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Demem o ki Türkiye’ye geldiğimden bu yana en güzel yerlerden birini görmüş bulunuyorum. Ve sayın vali beyin makamından çıktıktan sonra dolunayın kalenin arkasından yükselmekte olduğunu gördüm. Çok güzeldi ve eminim ki şehrin ve ilin daha fazla görmem gereken yerlerinin de olduğunu biliyorum. Amerika vatandaşlarıyla biz güvenlik konularını paylaşırken kullandığımız dille ilgili sizin samimi bir şekildeki endişelerinizi dile getirmeniz benim hoşuma gitti ve dostlar birbirlerine karşı samimi konuşurlar. Biz de her zaman bir denge tutmaya özen gösteriyoruz. İnsanların bu tür hassas konularda bilgi sahibi olmaları gerektiği zaman onları da endişeye sokmamamız gerektiğini de biliyoruz. İlerde de bunu daha iyi nasıl yapabiliriz konusunu sizinle ilerde detaylı bir şekilde görüşmek isterim. Çok teşekkür ediyorum ve benim de bu gün burada bulunmam insanlar üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Ben de defalarca buraya gelmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER