ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 22:14

500 kişiye aşure dağıttılar

500 kişiye aşure dağıttılar

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi, aşure etkinliği düzenledi. bir düğün salonunda düzenlenen programda, 500 kişilik aşure davetlilere dağıtıldı.


Etkinliğe katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, konuşmasında, aşurenin kaynaşmanın, birleşmenin, gönül dostluğunun, bir araya gelmenin önemli bir unsuru olduğunu söyledi. Tarihte muharrem ayında önemli hadiseler yaşandığını dile getiren Kolat, bu ayda cereyan eden Kerbela Olayı'nın iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, "İnşallah bu tür etkinlikler, hepimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olur. Birbirimizi eleştirmek, çekiştirmek, ötekileştirmek yerine, herkes birbirinin düşüncesine, inancına saygı duyduğu sürece birlik ve beraberliğimize sahip çıkarız." diye konuştu.

Kolat, konuşmasına şu şekilde devam etti: Bizler birbirimizi eleştirmek, birbirimizi çekiştirmek, birbirimizi ötekileştirmek yerine, herkes birbirinin düşüncesine, inancına, örtüsüne saygı duyduğu sürece, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarız. Birbirimizi ötekileştirdiğimiz zaman, yok sen alevisin, yok sen sünnisin dediğimiz zaman kardeşliğimiz zarar görür. Bırakalım herkes kendi inancını yaşasın. Yeter ki şiddet, çekişme ve kavga olmasın. Bizim inancımızın temelinde de bu vardır. Yani senin dinin sana, benim dinim bana. Biz kimseyi sorgulamak ve yargılamak mevkiinde değiliz. Bu Allah’a mahsus bir şeydir. Tüm vatandaşlarımız bizim için aynı mesafededir. Hepimiz Müslümanız ve kardeşiz. Bugün IŞİD teröründen kaçan iki yüz bin Suriyeli kardeşimize ülkemiz kucak açmıştır. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir şekilde şiddete destek vermesi söz konusu olamaz. Benim çok alevi kökenli dostlarım oldu. İnanın bizler birbirimizi tanıdıkça, birbirimize yaklaştıkça çok daha güzel şeyler ortaya çıkıyor. Birbirimizi eleştirirsek. Bardağın boş tarafını görmeye çalışırsak inanın hiçbir araya gelemeyiz. Bizler aynı peygambere ve aynı dine inanan insanlarız. Bu vesileyle de bundan sonra da bu tür acılar yaşamayız. İnşallah kardeşlik ve birlik içerisinde hep beraberce yaşarız. Hacı Bektaş-i Velinin dediği gibi bir olalım, diri olalım, iri olalım."

Programa İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi Başkanı Naci Çelik ve vatandaşlar katıldı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER