ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:53

21 gündür kayıp olan genci balık adamlar aradı


Muş’ta 1 Nisan'da kaybolan zihinsel engelli genci arama çalışmaları devam ediyor. Zihinsel engeli genç için bakılmadık yer bırakılmazken Van Emniyet Müdürlüğü'nden gelen balık adamlarda bugün çalışmalara destek verdi.

Kent merkezi Yeşilyurt Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan zihinsel engelli 29 yaşındaki İmran Ekici, 1 Nisan günü kaybolmuştu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Muş Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin özellikle Muş Ovası ile Karasu Nehri'nde yaptığı arama çalışmalarından 20 gün boyunca bir sonuç alınmayınca Van'dan dalgıç ekibinin istendiği belirtildi.

“BALIK ADAMLAR SONUÇ ALAMADI”

Dün itibarı ile Muş’a gelen Van Emniyet Müdürlüğü su altı ekibi dalgıçları, Karasu Nehri'nde arama yaptı. Islah çalışmalarının yapılmasından dolayı gölet haline gelen nehrin eski yatağında da arama yapan dalgıçlar, bir sonuç alamadı.
Arama çalışmalarını gözyaşları içerisinde izleyen Ekici ailesi ekiplere teşekkür ederken, 21 gündür oğlunu her tarafta aradıklarını ifade eden Fevzi Ekici, bazen vatandaşların kendilerini aradıklarını ve çocuklarını gördüklerini söylediklerini ifade etti.

“ASILSIZ İHBARLAR ÇALIŞMALARI ENGELLİYOR”

Asılsız ihbarların çalışmaları aksattığını belirten Fevzi Ekici, vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini “Devletin tüm ekipleri çocuğumu arıyor. Bazen vatandaşlar bizi arıyor ve oğlumu gördüklerini söylüyor. Biz de tüm çalışmaları bırakıyoruz ve ihbar yapılan bölgeye gidiyoruz ama bir ihbarın yalan olduğunu görüyoruz. Böyle olunca da arama çalışmaları sekteye uğruyor.” dedi.

Oğlunun ölü ya da diri olarak bulunmasını istediğini ifade eden İmran Ekici'nin annesi Yüksel Ekici 21 gündür acı çektiklerini kaydederek, “Acılı bir anneyim ve 21 gündür oğlum kayıp. Oğlumun ölü ya da diri bulunmasını istiyorum.” diye konuştu.

Van Emniyet Müdürlüğü su altı ekibinden Ataman Şekerci de, dün Karasu Nehri'nin eski yatağında oluşan göletlerde arama yaptıklarını belirterek, “Bugün sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına başladık. Karasu Nehri'nde arama yaptık. Daha sonra değişik göletlerde arama yaptık. Balçık olmasından dolayı su altından görüntü alamadık. Su altı ekibi olarak bakabilecek her yere baktık ama herhangi bir emare bulamadık” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER