ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 18:33

200 yıllık mirasın ilk satışı yapıldı

200 yıllık mirasın ilk satışı yapıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın 14 milyon lira değerindeki 200 yıllık topraklarının miras davasının ilk ihalesini kazanan mirasçılar haklarına kavuştu.


Yaklaşık 4 yıldır süren dava sonucunda 850 mirasçı haklarını almaya başladı. Bodrum 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü’nde gerçekleşen ilk ihalede Hüseyin Ağa’nın torunlarının 17 dönümlük 3 arazisi satışa sunuldu. 12 parsellik alan 120 bin liradan, 4 parsel 160 bin TL’den satıldı. 7 parsellik alanın ise ihalesi ertelendi. Toplamda 237 bin lira ile satılan arsaların paralarının miras sahiplerine Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz tarafından önümüzdeki günlerde teslim edileceği öğrenildi. 850 kişiden oluşan mirasçıların sayısının ise her geçen gün arttığı öğrenildi.

Satış sonrası sevinçlerini dile getiren mirasçılar, “Otel olur, arsa olur, ev olur, biz hakkımıza düşenin parasını alacağız. Şuanda topraklarımızda oturanlar ise tabularını alacak. Karşılıklı anlaşarak bu işi halledeceğiz” dediler. Dava ile ilgili kısa bir açıklama yapan avukat Devrim Deniz, Güvercinlik’in en meşhur sülalesinin davasını takip ettiğini ifade ederek, “Davanın sonucunda ilk adım olan ihaleyi başarı ile sonuçlandırdık. Bugün ilk satışlarımızı yaptık. Hem mirasçılarımız, hem de üzerinde hakları bulunan arsa sahipleri mağdur olmadan güzel bir satış gerçekleşti. Bu ihalelerin devamı da gelecek inşallah, Güvercinlik Mahallesi tamamen selamete kavuşacak. Bugün iki tapumuz satıldı. Toplamda da 300 bin TL değerinde satış bedeli dosyalarda belirlendi” diye konuştu.



“14 MİLYON LİRALIK DAVA DEVAM EDECEK”

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın mirasını alacak olan yaklaşık 850 mirasçının 14 milyon liralık davasının devam edeceğini söyleyen Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ise, arsaların toplam değerinin yaklaşık 14 milyon lira olduğunu söyledi. Barın, “Bir parselin ortalaması diğer bir parsele göre eş olmayacağı için bizim kendi kişisel kanaatimiz çok değerli olan, değersiz olan ve küçük olan parselleri ortalama 200 bin TL’den hesapladık. 73 parselimiz var, 14 milyon lira civarında bir hasılat bekliyoruz. Bu meblanın ne kadarı mirasçılara, ne kadarı orada oturanlara gidecek bunu zaman içinde göreceğiz” dedi.

Miraslarına kavuşacak olan vatandaşlar sevinç gözyaşlarına boğuldular. Davayı 4 yıldır takip eden Tuncer Rıfat Barın’ın boynuna sarılarak sevinçlerini dile getiren mirasçılar, haklarını aldıklarını söylediler.

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER