ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 14:55

20 bin liralık kabloyu çaldılar

20 bin liralık kabloyu çaldılar

Silivri’de bir iş yerine giren hırsızlar, piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan elektrik kablolarını çaldı.


Silivri’de bir iş yerine giren hırsızlar, piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan elektrik kablolarını çaldı.

Olay, Silivri’nin Gümüşyaka Mahallesi’nde elektrik malzemesi satışı yapılan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 29 Ekim Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında iş yeri önünde gelen hırsızlar önce keşif yaptı. Özel otomobille iş yeri etrafında bir tur attıktan sonra araçlarını park eden hırsızlardan biri araçtan elinde levye ile indi. Ardından iş yerinin kapısını açmak için zorlamaya başladı. Ancak şüphelinin ilk girişimi başarısız oldu. Tekrar araca binen şahıs yaklaşık 6 dakika bekledikten sonra bu sefer arkadaşıyla birlikte iş yeri kapısını zorlamaya başladı. Yaklaşık 10 dakika sonra kapıyı açmayı başaran şüpheliler iş yerine girdi.

Zanlılar piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan bakır kabloları çaldı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerin rahat tavırlar sergilemesi ise dikkat çekti. İş yeri çalışanıymış gibi çaldıkları kabloları araçlarına yükleyen hırsızlar, daha sonra geldikleri otomobille olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Olaydan sonra iş yerine gelen Osman Güler, kapının açık olduğu fark ettiğini belirterek, “Hemen jandarmaya haber verdik. Gerekeni yapıyorlar” dedi.

25 yıldır esnaflık yaptığı belirten Osman Güler “Bir yıl içerisinde 4 defa soyuldum. Benim iş yerimi adamlar ezberlediler ki tezgahın altına gizlediğim kablolarımın hepsini çalmışlar. Çalışma hevesim kalmadı. Bir yıl içerisindeki zararım 50-60 bin lira. Çalış çalış hep hırsızlara çalışıyorum. Kamera görüntülerini Jandarmaya verdik. Olayı aydınlatacaklarına inanıyorum. Yaz boyunca çalıştım çabaladım, tüm birikimimi kabloya yatırdım, ne varsa alıp götürdüler. Çalışma hevesim kırıldı, bir sezonda 4 sefer soyulmaz ki, bu kadar basit mi alın teriyle kazandığımı 10 dakikada alıp götürsünler. İstanbul’un bir mahallesindeyiz, çaprazda nöbet mi bekleyelim gelmesinler diye. Aynı gün marangoz bir arkadaşımın da 15-20 bin liralık takımlarını çalmışlar. Aşağıda pansiyon var orayı komple soymuşlar. Yine bir komşumuzun arabasının camını patlatıp teybini çalıyorlar. Bu hırsızlığın cezası yok mu?” diye konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER