ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 Çarşamba 03:09

'Tek yıldız var o da Sergen'

Tek yıldız var o da Sergen

Bence Türk futbolunda bir dünya yıldızı yetişti. O da Sergen’di.


Beşiktaş Altyapı koordinatörü Gökhan Keskin, Türkiye'deki tek yıldız futbolcuyu açıkladı.

Siyah beyazlı kulüpte altyapı koordinatörü olarak görev yapan Türk futbolunun unutulmaz liberosu, “Arda’yı Messi’yle kıyaslıyorlar. Ama Arda magazin haberleriyle gündeme geliyor. Bence Türk futbolunda bir dünya yıldızı yetişti. O da Sergen’di” diyor.

- Beşiktaş altyapısında çalışıyorsunuz. Gençlerle çalışmanın zorluğu ne?

- 6 yabancı futbolcu oynatılan bir dönemdeyiz. Bu nedenle altyapıdan yukarıya oyuncu çıkması çok zor. Gençler çok asi ve bu işin kolay olmadığının onlar da farkında. Bu durumda onları yetiştirmek çok daha zorlaşıyor. Ben göreve başlayalı 6 ay oldu ve ne kadar zor olduğunu görüyorum. Burada psikologlar çalışıyor ve biz oyuncularımıza psikolojik destek sağlıyoruz. Bu sayede ileride geldikleri pozisyonlara şimdiden hazırlıklı olan genç oyuncular yetiştiriyoruz.

- Barcelona’nın altyapısından yetişen 8 oyuncunun 4’ü A takımında oynuyor. Bizde neden böyle olamıyor?

- Bizim altyapımızdan önemli adamlar çıkıyor. Ama konumuz dünya yıldızı yaratmaksa, bu ülkeyle ilgili bir durum. Türkiye futbol konusunda henüz gelişmekte olan bir ülke. Bizde şimdi yetenekli futbolculara baktığımızda bir Arda’dır gidiyor. Arda ile Messi’yi kıyaslıyoruz ama Arda bugün magazin hayatıyla gündeme geliyor. Sonra da “herkes üstüme geldi” diyor. İsyan ediyor ama göz önünde olmaktan da geri kalmıyor. Batuhan da aynı. O da isyan ediyor ama dönüp kendine bakmıyor. Bence Türk futbolunda bir dünya yıldızı yetişti. O da Sergen’di. Tek şanssızlığı Türkiye’de doğmuş olması.

Sergen’le at yarışı kuponu yaptık

- Sergen’i çok seviyorsunuz anladığım kadarıyla...

- Çünkü özü sözü birdir. Ağzından çıkan neyse onu yapar. Beşiktaş’a ilk geldiğinde benim yanıma verdiler. Daha 17 yaşındaydı. “Al bu çocuğa göz kulak ol, at yarışı oynuyormuş” dediler. Aradan iki hafta geçti. Bir baktım, ben, Metin ve Sergen beraber at yarışı kuponu yapıyoruz!

- Futbolculuğunuzda Beşiktaş’ın efsane kadrosunun oyuncusuydunuz. O başarılarda Gordon Milne’in payı ne kadardı?

- Bu takımın esas mimarı Stankoviç’ti. O zaman imkansızlıklar nedeniyle gençlere yönelinmişti. O genç takımı oluşturan Stankoviç oldu. Gordon Milne takımın oturmasını sağladı o kadar. Yani aslında bu kadronun başarılı olması değil başarısız olması şaşırtıcı olurdu. Bu takım öyle bir takımdı ki kim gelirse gelsin başarısız olmazdı. Ben 5 şampiyonluk gördüm, bir 5 tane daha görebilirdim. Bizim oynadığımız dönemde hatırlanan yabancı futbolcu yok. Düşünün gerisini…

- Peki o dönem rakipleriniz çok mu güçsüzdü?

- Rakipler güçsüz değildi. Sadece biz çok sağlam bir kadro yakalamıştık. Hepimiz birbirimizi tamamlıyorduk. Arkadaşlıklarımız sadece sahada kalmıyordu. Bizden sonra böyle bir kadroyu sadece Galatasaray UEFA Şampiyonluğu döneminde yakaladı. Eğer biz de iyi yabancılarla Avrupa kupalarına gidebilseydik aynı başarıyı yakalardık.

Batuhan artık susmalı

- Batuhan yetenekli bir oyuncu ama verim alınamıyor. Ne olacak Batuhan’ın hali?

- Şu dönemde büyük takımlarda oynayabilmek büyük şans. Eline fırsat geçen oyuncunun değerlendirmesi gerekiyor. Önemli olan Batuhan’ın ne istediği. Öncelikle kendi hatalarını görmesi gerekiyor. O ise hatayı hep başka yerlerde arıyor. Oynamasa da gündemden hiç düşmedi. Neden? Çünkü hiç susmuyor. Artık yapması gereken şey susup oynamak. İdmanlara çıkmalı, hocasıyla konuşmalı, gerekiyorsa özür dilemeli, ama en önemlisi susmalı. Kendisine şans verilmesini beklemeli. Bakın Sergen bile çıkıp Batuhan için “Onun yaptıklarını ben bile yapmadım” dedi. Arkadaşlarına bile saygısızlık ediyor Batuhan.

Fenerbahçe 96’lı çocuğa 50 bin lira veriyor

- Mustafa Hoca da yönetim de altyapıdan oyucu yetişmesini istiyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla tesislerin durumu kötü. Beşiktaş’ın imkanı mı yok?

- Beşiktaş’ın parasının olmaması söz konusu olamaz. Sadece “ilgilenilmiyor” diyebilirim. Çocuklar çok zor şartlarda çalışıyorlar. Konteynerlarda soyunup giyiniyorlar. Hatta ben gelmeden önce orada kalıyorlardı. Ben evlerine gönderiyorum. Ama şunu da söyleyeyim, yöneticilerin bu konuda bir şey yapacaklarına artık inanmıyorum. Mesela Fenerbahçe’nin Dereağzı tesislerini görün sonra da gelin bizimkine bakın. Onlar bu işe daha ciddiyetle bakıyor. 1996 doğumlu oyuncuya 50 bin lira para ödeyebiliyorlar. Bizimse 8 tane yaş grubumuz var. Buradan 6 oyuncu toplasam bu rakam çıkmaz. (SEYCAN AKSU / Hürriyet)
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER