ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2024 Salı 13:50

Sultanahmet Adliyesi'nde rehine krizi

Sultanahmet Adliyesinde rehine krizi

Sultanahmet'teki İstanbul Çocuk Mahkemeleri'nde yargılanan bir mahkum aldığı ağır mahkumiyet kararınını duyunca çılgına döndü.


Sultanahmet Adliyesi'nde rehin alma krizi yaşandı.. 10 kişiyi Jandarmanın silahıyla rehin alan çocuk suçlu, aldığı ceza nedeniyle dehşet yarattı. Ellerinde kelepçe olmayan 17 yaşındaki suçlu, jandarmanın silahına saldırdı, elindeki silah ve cam parçasıyla çevredekileri rehin aldı.

Karıştığı bir suç nedeniyle yargılandığı Sirkeci'deki İstanbul Çocuk Mahkemeleri'nde 50 yıl ceza alan çocuk mahkum, kararı duyunca adliye çıkışında 10 kişiyi rehin aldı. Sanık çocuk ikna edildi, eylem sona erdi.
İsmi henüz öğrenilemeyen 17 yaşındaki mahkum, görülen duruşma sonunda 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararı duyunca duruşma salonunda tepki gösteren mahkum, götürüldüğü nezarethanede olay çıkarttı.

Jandarmanın silahını ele geçirdiği öne sürülen mahkum, yaklaşık 10 kişiyi rehin aldı.

Öfkeli mahkum bu sırada nezarethanenin camlarını da kırdı. Yaşanan olay üzerine adliye çalışanları ve güvenlik görevlileri, mahkumu ikna etmek için çalışma başlattı.

Öfkeli mahkum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in de çabaları sonucunda ikna edilerek eylemini sona erdirdi.

Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, mahkumun, jandarmanın silahını aldığı iddiasının gerçek olmadığını belirterek, "Basit bir hadise. Kızmış ve rehin almış. Konuştuk. İkna oldu" dedi.

Rehin alınanlardan Rıdvan Yıldız'ın ağabeyi Sebahattin ve babası Muzaffer Yıldız ise, büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Daha kötüsü olabilirdi. Sonuç kötü olmadığı için seviniyoruz" diye konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER